09-08-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Suzuki Nine Knights MTB 2011

 

Van 21 tot 27 augustus 2011 wordt het Suzuki Nine Knights MTB event geïntroduceerd georganiseerd door Andi Wittmann. Het zal plaatsvinden op de Wildkogel in Neukirchen, Oostenrijk. Geinspireerd op de Nine Knights freeski zal de mountainbike versie in de voetsporen van de winter editie stappen en een fantastische show laten zien.

Teaser:

[youtube id=”QPzXJJrPJCE”]

Andi Wittmann is Duitslands eerste freeride aerialist, winnaar van Best Trick contest Vienna Air King 2010 en oprichter van het FRAMED video project. Suzuki Nine Knights MTB zal de beste mountainbikers oproepen om deel te nemen aan dit unieke evenement dat nog geen credits heeft opgebouwd in de mountainbike sport.

Andi zei, “Ik wilde iets speciaals maken: een evenement georganiseerd en gerealiseerd door profs en freeride enthousiastelingen. De verschillende ideeën en ervaringen dat ik heb opgedaan door de jaren heen zullen tot een concept leiden dat grote gevolgen kan hebben voor de sport, topsporters en media.”

Van maandag tot en met vrijdag zullen alle ogen gericht zijn op de Nine Knights. Er is een ongekende toegang voor fotografen en filmmakers om hun creatieve talenten te laten zien.

Op zaterdag zullen de Knights het tegen elkaar opnemen in een freeride jump competitie. De deelnemers zullen hun skills laten zien op een 6 meter hoge drop tower evenals de 8 tot 12 meter hoge castle jump. Een hoogstaande show dat niet mag gemist worden. Afterparty is in Neukichen’s eigen Schweini’s!

Knights:

Yannick Granieri, Fra
Paul Basagoitia, VS
Martin Soderstrom, Zwe
Niki Leitner, Oos
Timo Pritzl, Dui
Darren Berrecloth, Can
Kurt Sorge, Can
Geoff Gulevich, Can
Andi Wittmann, Dui

+ Special Guests

Wanna be a Knight?

… is de naam van de eerste Nine Knights online video wedstrijd, dat voor iedereen een kans biedt om mee te doen met de Suzuki Nine Knights MTB 2011 wedstrijd.

De online kwalificatie is voor zowel prof als amateur mountainbikers van over de hele wereld die denken dat zij getalenteerd genoeg zijn om mee te doen. Klik op de link voor meer informatie over hoe jij kan meedoen.

Vind meer informatie op www.nineknights.com

 van