01-06-2021 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Premium ervaring met de Bryton Rider 750 – Review

De Rider 750 is het nieuwe topmodel van Bryton en volgt de 860 op. De prijs van krap 250 euro is gelukkig nog steeds redelijk ‘budget’, maar de 750 belooft met zijn enorme pakket aan functies wel degelijk een Premium-ervaring.

Bryton Rider 750

Als je hem aanzet is meteen duidelijk dat de 750 een stap zet ten opzichte van zijn voorganger, want opstarten is in een paar tellen gebeurd. Hij heeft een nieuw besturingssysteem dat vlot reageert op input via het kleuren-aanraakscherm. Misschien wel de prettigste toevoeging is de fysieke knop waarmee je kunt swipen tussen de verschillende schermen, dus ook als het regent of met handschoenen aan.

Het scherm is met 2,8” even groot gebleven, maar de behuizing eromheen is aanzienlijk geslonken en ruim 40 gram lichter geworden, terwijl de accuduur toenam. De afleesbaarheid is sterk gebaat bij het instellen van een beetje backlight, maar de accuduur blijft ook dan prima. Zeker in combinatie met de prachtige meegeleverde aluminium frontmount is er op de hardware dan ook weinig aan te merken.

De unit werkt innig samen met de Bryton Active App, waarop je bijna alle instellingen kunt doen, sensors koppelt, schermen instelt en navigeert. Dat laatste kan zelfs via gesproken opdrachten rechtstreeks in de Rider 750, waardoor je nooit meer een straatnaam hoeft in te typen op een te klein schermpje. Lastig is wel dat routes van gekoppelde apps wat onoverzichtelijk in een lange lijst komen, maar ach. Het voornaamste dat je de 750 zou kunnen verwijten is dat zijn instellingen niet zo intuïtief zijn als bij de ‘echte’ premium merken. Zijn die eenmaal naar je wensen, dan is de Rider 750 een uitstekend maatje om je dagelijkse trainingen mee naar een hoger niveau te tillen.

Meer weten over de Bryton Rider 750? Bekijk dan de uitgebreide beschrijving op brytonsport.com!


Wil je voortaan geen review meer missen? Wordt dan snel abonnee van Wielrenblad!

 van