29-04-2015 - Kitesurfen, Nieuws

PRESSEN & SLIDEN

De 2014 fotoshoot voor de North Vegas vond plaats in Cape Hatteras, North Carolina, en Corpus Christi, Texas. Teamrijders Stefan Spiessberger, Reno Romeu, Mario Rodwald, Colleen Caroll en Craig Cunningham verzamelden zich in de Verenigde Staten om in een paar weken tijd het nieuwe materiaal vast te leggen. Tot hun beschikking stond niet alleen het nieuwe 2014 materiaal, maar ook een gigantisch huis aan het water, compleet met lift en bioscoop.

Om zich te verplaatsen maakte het team gebruik van klassiek Amerikaanse ‘muscle cars’ en grote SUV’s. Daarnaast vloog fotograaf Toby Bromwich samen met cameraman Carlos Guzman over het terrein, om de rijders ook vanuit de lucht vast te leggen. De gehele crew bleef net zo lang tot ze tevreden waren met het resultaat.

North2

Grote merken hebben er een handje van om hun product- en teamshoots op exotische locaties te laten plaatsvinden. Met een felle zon, azuurblauw water en afgetrainde dudes en dudettes in hun zwemkleding is het niet moeilijk om een product er goed uit te laten zien. Dat deed North Kiteboarding tot voorheen ook. Waarom dan nu kiezen voor het poepbruine water van de Amerikaanse oostkust?

Met oog op het vergroten van het marktaandeel in de VS en het feit dat de onlangs toegetreden internationale teamrijders Colleen Caroll en Craig Cunningham Noord-Amerikaans zijn, werd een exotische shoot al gauw minder aantrekkelijk. Omdat de shoot in de maand mei moest plaatsvinden vielen bekende spots als The Gorge in Hood River en Sherman Island in Californië al snel af. Daar waait in de midzomermaanden pas echt lekker door. Ook Mauï viel dankzij het te tropische landschap al snel af. Omdat Colleen en Craig zich beiden al op het Cape Hatteras-eiland bevonden werd er met team manager Tommy en marketing manager Flo besloten dat de shoot daar het beste plaats kon vinden. En zo zou het geschieden.

De Europeanen en de Braziliaanse Reno werden ingevlogen en zouden net zo lang blijven tot men tevreden was over het resultaat. Omdat Cape Hatteras vooral een goede kicker- en sliderspot is, het team zich na het pressen en sliden verplaatsen naar Corpus Christi, voor wat meer urban shots. Hier heb je extreem vlak water, betonnen richels, gap rails over land, een spot midden in de haven en de mogelijkheid om van een Amerikaans vliegdekschip af te springen. Bizarre omstandigheden en bizarre foto’s. Wij vonden het tijd om eens bij te praten met het vernieuwde team.

Wil je meer weten over het team van North Kiteboarding en hun fotoshoot? Bestel dan Access 2014 #2 in onze webshop. Je kunt voor het gemak ook abonnee worden zodat alle uitgaven voortaan op je deurmat belanden, waardoor je geen nummer meer hoeft te missen.

 van