04-06-2019 - Mountainbiken, Nieuws

PRO THARSIS GAAT ENDURO

Nieuw 35 mm PRO Tharsis stuur en stuurpen voor enduro/trail-rijders

Er is een duidelijk onderscheid tussen mountainbikerijders. Aan de ene kant zijn er de crosscountry- (XC)/marathon-rijders die houden van stijve, lichtgewicht en strak te bedienen onderdelen en fietsen. Aan de andere kant zijn er de trail/enduro-rijders die onderdelen willen die robuuster en duurzamer zijn en de stabiliteit en de controle van hun fiets verbeteren om het extreme rijgedrag aan te kunnen. PRO is de uitdaging aangegaan voor trail/enduro rijders en heeft de optimale combinatie van stuurpen en stuur gemaakt om aan hun rijstijl en rijbehoeften te kunnen voldoen.

Dit nieuwe lichtgewicht Tharsis 3FIve carbon stuur is gemaakt van hoogwaardige T800 carbonvezel en weegt nauwelijks iets met 198 gram, maar dat doet desondanks niet af aan de prestaties voor de veeleisende hedendaagse enduro/trail rijders. Het oversized 35 mm klemoppervlak verhoogt de stuurstijfheid en biedt meer stevigheid met een stuur dat nog steeds voldoet aan de eis om prettig in de hand te liggen.

Het Tharsis 3FIve carbon stuur heeft een 20 mm rise met 9 graden backsweep voor een betere gewichtsverdeling en is 800 mm breed maar kan tot 720 mm worden ingekort voor een perfecte houding. Een lichtmetalen AL-7050 Tharsis 3FIve stuur is ook leverbaar in dezelfde specificaties, maar met een gewicht van 270 gram.

Om plaats te bieden aan de nieuwe 35 mm grotere klemoppervlak op het stuur, is ook een nieuwe CNC gefreesde Tharsis-stuurpen beschikbaar. Deze lichtmetalen 7050 stuurpen weegt 150 gram en is leverbaar in 35 mm, 45 mm en 55 mm lengtes, met een hoek van 0 graden en een stackhoogte van 4 mm.

PRO-ontwikkelaar en voormalig professioneel enduro-rijder Scotty Laughland: “Ik houd van het rijden op terreinen die mij uitdagen als mountainbiker. Technische parcoursen vereisen snelheid, controle en precisie. Als rijder is het heel belangrijk om de cockpit goed op je afgestemd te hebben en ik moet vertrouwen hebben in de onderdelen die ik gebruik. Daarom ben ik enthousiast over de nieuwe stuur en stuurpen combinatie van PRO- want ik wil de twijfel tot een minimum beperken en ik wil weten dat mijn set-up op mij is afgestemd wanneer ik tijdens het rijden mijn grenzen verleg.”

Het nieuwe PRO Tharsis-stuur en de stuurpen zijn vanaf de herfst 2019 verkrijgbaar voor consumenten, maar zijn ook beschikbaar tijdens de testritten op het Sea Otter Europe Bike Festival op 1-2 juni 2019.

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Up/Down!

 

 van