04-05-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Probeer Strava Live Segments met Mio Cyclo

Probeer Strava Live Segments gratis met Mio Cyclo! MiTAC voegt in de nieuwe V4.4 software-update voor de Mio Cyclo-serie ondersteuning voor Strava Live Segments toe. Fietsers met een Premium-abonnement op deze populaire app kunnen vanaf nu eenvoudig met hun Cyclo 310, 315, 500 en 505 de Strava Live Segments opvragen en rijden. 

Vervolgens kunnen zij hun prestaties via MioShare™ delen op Strava. Om hun samenwerking te promoten, bieden Mio en Strava gratis 60 dagen proefperiode op Strava Premium aan, om zo nieuwe gebruikers kennis te laten maken met de Live Segments. Jij kunt Strava Live Segments dus gratis uitproberen, lees hiervoor verder!

Strava

Strava is hét sociale netwerk voor sporters, dat bestaat uit een wereldcommunity van miljoenen hardlopers, wielrenners en triatleten, verbonden door hun liefde voor sport. De Strava-website en mobiele apps brengen allerlei sporters samen en inspireren hen om tot het uiterste te gaan, als individu en als community. Dankzij de V4.4 software-update met ondersteuning van Strava Live Segments zijn segmentprestaties nu direct op de Mio Cyclo fietsnavigatie te rijden.

Eenvoudige integratie
Het vinden en rijden van de Strava Live Segments is erg eenvoudig: de gebruiker koppelt het MioShare account met Strava en selecteert één of meerdere segmenten op de Strava website. Via Mioshare worden de segmenten vervolgens naar het toestel geëxporteerd. De Cyclo zal een signaal geven wanneer de gebruiker bij een Segment in de buurt komt. Natuurlijk is het ook mogelijk om vanuit het menu te zoeken op Live Segments. En wanneer de gebruiker het Segment gereden heeft, deelt men het resultaat via Mioshare direct op Strava.

Knooppuntenfunctie
De gratis V4.4-update voegt daarnaast voor Benelux-gebruikers een interessante optie toe: de Knooppuntenfunctie, waarmee de bekende Knooppunten kunnen worden gebruikt bij het creëren van een route. De update voegt bovendien nieuwe dashboardschermen en veerboten als onderdeel van routes toe en maakt het mogelijk om auto-opname uit te schakelen.

Gratis en per direct beschikbaar
Al deze nieuwe functionaliteiten zijn beschikbaar op de Cyclo 310, 500, 315 en 505. De Cyclo 315- en 505-modellen krijgen daarnaast ook nog een update van de crankset en cassette values voor de Shimano XTR M9050 Di2.

De update is per direct beschikbaar voor de Cyclo 310, 500, 315 en 505. Er staat ook een software update gepland voor de Cyclo 200 en een kaartupdate voor alle toestellen voor later in 2016 , maar hier is nog geen datum voor bekend. Om de gratis proefperiode van 60 dagen Strava Premium te gebruiken, hoeven gebruikers enkel op de link in MioShare te klikken, onder het kopje “nieuws”. Iedereen die nog nooit Strava Premium gebruikt heeft, en op dit moment geen abonnement heeft, mag het 60 dagen gratis proberen.

Reacties 
“Wij hebben ervaren dat de Strava Live Segments zeer krachtige motivatie bieden wanneer je aan het rijden bent,” zegt David Lorsch, VP Strategy & Business Development bij Strava. “We zijn trots om te zien dat Mio de Strava Live Segments nu ook aanbiedt aan gebruikers van de Cyclo 310 en 500 serie.”

Harold Cobben, Sales Director Europe B2C bij Mio: “We zijn trots op ons nieuwe samenwerking met het toonaangevende Strava. Compatibiliteit met de innovatieve Strava Live Segments is simpelweg een must voor elke fietsliefhebber. Het feit dat je nu ook Strava Live Segments records kunt breken vanaf de Mio Cyclo 310 serie en 500 serie is een begin van een mooi partnerschap.” Voor meer informatie over Mio kun je uiteraard terecht op de Nederlandstalige website

 van