16-09-2022 - Nieuws, Wielrenblad

ProClose van Ere Research, makkelijk en goed voor het milieu

Ere Research introduceert de nieuwe tubeless collectie, ProClose! De collectie bestaat uit een milieuvriendelijke en allergievrije sealant, handig op maat te maken velglint en natuurlijk een set tubeless ventielen. Lekvrij fietsen is nog nooit zo makkelijk (en goed voor het milieu) geweest.

De sealant (vanaf €8,95) en velglint (€22,95) van Ere Research zijn nu beschikbaar via ereresearch.com of een Ere Research-dealer in de buurt. De ventielen worden in oktober verwacht.


Biologisch afbreekbaar en makkelijk in gebruik

Met de lekvrije Ere ProClose Sealant is geknoei verleden tijd. Ere Research heeft de flessen, beschikbaar in 80, 150, 250 of 500 ml, voorzien van een handige vuldop, waardoor het vullen van de band een eenvoudige klus is. Daarnaast levert Ere een ventielkernverwijderaar mee, zodat je je band zonder extra gereedschap met de ProClose Sealant kun vullen. Slangetjes of spuiten zijn niet meer nodig.

ProClose dicht lekken direct af met de hulp van microdeeltjes, bevat geen ammoniak en is compleet biologisch afbreekbaar. Dat maakt de sealant, naast gebruiksvriendelijk, ook een milieuvriendelijke oplossing voor lekvrij fietsen. Ook bevat het geen latex, waardoor de sealant allergievrij is. Door het gebruik van niet-giftige vluchtige stoffen, is het dichtmiddel langer houdbaar – minimaal 26 maanden in de fles en 2 tot 3 maanden in de band.

Je kunt ProClose Sealant gebruiken voor binnenbanden en tubeless banden, zoals de Tubeless Ready-banden van Ere Research. En is je 80 ml of 150 ml fles op? Dan zijn deze eenvoudig na te vullen met de 250 of 500 ml variant.


Maak Iedere velg tubeless

Niet iedere velg is Tubeless Ready. Een velg moet goed afgedicht zijn, zodat de sealant er niet uit loopt. Ere Research voorziet haar wielen standaard al met Ere velglint om ze Tubeless Ready te maken. Vanaf nu is dit ook los verkrijgbaar als ProClose Rim Tape. Het velglint is iets breder gemaakt om een rand-tot-rand luchtafdichting te krijgen die ervoor zorgt dat er geen afdichtmiddel uit de rand van de velg kruipt.

Tegelijkertijd helpt een handige maatmarkering op de tape zelf met de juiste maat en zijn er drie verschillende varianten beschikbaar – voor 21, 23 en 25 mm velgen. Dat maakt ProClose Rim Tape geschikt voor iedere velg. Een rol bevat 10 meter velglint – genoeg om vier velgen met een enkele laag tape te voorzien of twee velgen met een dubbele laag.


ProClose ventielen maken het pakket compleet

De ProClose Sealant en tubeless wielen hebben natuurlijk ook een goed ventiel nodig. Daarom introduceert Ere Research ook een nieuwe set CNC gefreesde tubeless ventielen. De ProClose Tubeless Valves zorgen ervoor dat de sealant verticaal en horizontaal goed verdeeld wordt. Dat maakt ze ook zeer geschikt in combinatie met inzetstukken.

Met het gekartelde randje op het buitenste ventieldopje is de ventielkern makkelijk los te draaien. Het ventiel is daarnaast eenvoudig met behulp van een inbussleutel te monteren. De ProClose Tubeless Valves komen in drie verschillende maten: 40, 50 en 60 mm.


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van