11-10-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Prolimit Alpha trapeze 2022 – Review

Met meer dan veertig jaar expertise in de watersport weten ze bij het Nederlandse merk Prolimit wat nodig is om een goede trapeze te maken. Het allernieuwste model, de Prolimit Alpha, is dan ook een bijznder exemplaar met tal van hightech features. Uitvoerig getest door Prolimit Teamrider en hoogvlieger Stig Hoefnagel. Wij bonden hem om en gingen ermee het water op. 

Prolimit Alpha

Het opvallendst van de Prolimit Alpha-heuptrapeze is het voorgevormde rugpaneel van carbon composiet. Hierdoor sluit de trapeze mooi aan in je rugholte en geeft het, door het stijve carbon, veel steun aan de rug. Zelfs in harde windvlagen blijft de hardshell-trapeze maximale steun geven. In het ruggedeelte zit een ‘kussen’ van Flex Gen Foam wat lekker zacht is en zorgt voor het nodige comfort. Het rugpaneel heeft een gemiddelde hoogte waardoor het een goede mix heeft tussen bewegingsvrijheid en steun. De buitenkant van de Prolimit Alpha is afgewerkt met een glanslaag die niet gevoelig is voor krassen.  

Prolimit Alpha

De zijkanten hebben wat meer flex en samen met het dikke neopreen zorgt dat ervoor dat ze niet in je zij irriteren. Aan de binnenkant zitten plakkerige motieven die moeten voorkomen dat de trapeze omhoog kruipt. Maar doordat de Prolimit Alpha trapeze al zo vast in de rug zit gebeurt dit sowieso niet snel.

Prolimit Alpha

Over de buitenkant loopt een afneembare handlepass-koord. Aan de voorkant zit een ring om je safety-leash aan te bevestigen. Deze ring kun je rechts of links aan de trapeze monteren. Je sluit de trapeze met klittenband. Overtollige banden kun je netjes wegstoppen in een extra neopreen paneel aan de zijkanten.   

Prolimit Alpha

De Alpha-spreaderbar is gemaakt van licht en stijf composiet. Aan de binnenkant van de spreaderbar van de Prolimit Alpha zit een dikke en zachte rubberachtige pad dat voorkomt dat de spreaderbar in je buik snijdt. Aan de zijkanten van de spreaderbar zitten harde flappen die je in de trapeze steekt. Hierdoor heeft de spreaderbar een rigide verbinding met de trapeze.

De spreaderbar klik je aan de trapeze door middel van het door Prolimit zelf ontwikkelde HPL-sluitsysteem. Hierbij schuif je een ietwat ovale ring over een hevel-systeem en klik je de spreaderbar dicht. Dit werkt prima en soepel. Daarna kun je de Prolimit Alpha nog iets strakker afstellen door de banden wat aan te trekken. De uiteinden van de hevel lijken wat scherp maar het opendoen gaat super licht waardoor je weinig kracht nodig hebt om de trapeze los te maken. Erg fijn met koude vingers. De haak en ring zijn van gegalvaniseerd titanium: daardoor ziet het er niet alleen gaaf uitziet de haak is ook ongevoelig voor corrosie en roest.  

Prijs € 499,- 

Voor meer informatie over de Prolimit Alpha kijk verder op www.prolimit.com


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van