06-09-2017 - Nieuws, Wielrenblad

PRO’S SNELSTE 3-SPAAKSWIEL NU BESCHIKBAAR ALS CLINCHERVERSIE

En belangrijker nog: ook voor de consument! Naast het bestaande 3-spaaks tube- en het disc clincher-achterwiel introduceert PRO nu het 3-spaaks clincher-voorwiel, ontworpen voor tijdrijders en triatleten. Alhoewel een tubewiel bij uitstek de keuze is van de prof, is het niet mogelijk om snel een lekke tube te repareren. Rijders met een lekke tube tijdens een race pakken normaal gesproken een reservewiel van hun teamauto of de neutrale service. Voor rijders die deze luxe niet hebben, biedt het nieuwe PRO 3-spaaks clincher-wiel behalve aerodynamica ook de praktische mogelijkheid om snel lekke banden te repareren.

Foto’s: Shimano (aangeleverd)

 

Technische eigenschappen

De 3-spaaks clincher maakt gebruik van dezelfde technologie als de tubeversie, met dezelfde aerodynamische vorm als het 3-spaaks TeXtreme-wiel met een 3K 2×2 koolstofvezel keperbinding met een 65mm breed velgontwerp voor optimale aerodynamica, geschikt voor 25mm clincherbanden. De 3-spaaks clincher is geplaatst rondom een Ultegra 6800-naaf en weegt in totaal 1040 gram. Het wiel wordt geleverd in een beschermende PRO-wieltas.

Het PRO 3-spaaks tubular wiel wordt als één van de snelste ter wereld beschouwd. In meerdere WorldTour-tijdritten zijn rijders als Chris Froome en Geraint Thomas van Team Sky, Richie Porte en Rohan Dennis van BMC, Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo en Tom Dumoulin van Team Sunweb met het wiel naar de overwinning gereden. 

Samen met de huidige PRO Rear Disc Clincher, maakt het nieuwe PRO 3-spaaks clincher-wiel de volledig aerodynamische set-up compleet voor triatleten en wielrenners die op zoek zijn naar wieltechnologie van de toprijders die veel sporters van wereldniveau heeft geholpen om overwinningen op het hoogste niveau te behalen.

Het PRO 3-spaaks wiel is verkrijgbaar vanaf januari 2018, check voor meer informatie: pro-bikegear.com

 van