Protest BK Surf kroont kampioenen in perfecte topsprint

Een wachtperiode van bijna de hele herfstvakantie biedt het BK Surf de nodige garantie op topgolven in het Zuid-Franse badplaatsje Vieux Boucau. Voorbije jaren was er soms te veel of te weinig deining, maar dit jaar was het vanaf het eerste ochtendgloren bingo. Dag één zag de best besurfbare golven van de hele week en die kroonden na een lange dag meteen vier nieuwe kampioenen. Maandag deinden de golven iets kleiner maar opnieuw ongezien mooi voor de longboardcategorie en de allerjongste deelnemers ‘Under 14’. De Belgische Surf Federatie vist steeds vroeger uit de vijver van jong talent aan en dat werpt zijn vruchten af. De allerjongste surfers zijn telkens talrijker en halen een steeds hoger niveau. Onder hen moeten we de Belgische kandidaten voor olympische medailles binnen acht of twaalf jaar zoeken. Golfsurfen doet zijn intrede op de Olympische Spelen in 2020.

Check hieronder de video:

Wil je meer lezen over het Protest #BKsurf 2019 report? Klik hier!

De kampioenen & hun resultaten

Protest #BKsurf 2019, dat zijn 103 deelnemers waaronder 19 vrouwen die elk aan 1 of 2 van volgende disciplines deelnamen: Shortboard, Longboard, U14, U18, Girls Shortboard of Masters Shortboard.

Tijdens de 2 wedstrijddagen namen ze tijdens 85 heats in één van de twee wedstrijdzones samen 1886 golven! Mats Coenije werd niet alleen winnaar van de U14 categorie maar nam ook het meeste aantal golven in één heat: 17 in zijn halve finale U14!

Elke golf kreeg het gemiddelde van de scores die de 3 juryleden ingaven. De hoogste golfscore was voor Sascha Borrey in de halve finale Longboard: 8.83! De eindscore per heat is de optelsom van de 2 hoogst scorende golven, ook hier is het record voor Sascha met 16.66 in de halve finale Longboard.

Wil je meer lezen over de statistieken of meer foto’s bekijken? Klik hier!

 

 van