17-10-2022 - Wielrenblad, Leesvoer

Protest Prtdiamond & Prtkolanut, fietskleding dameslijn

De kans is groot dat je het merk Protest kent, ze zijn namelijk al sinds 1993 actief in het ontwikkelen van diverse sportkleding. Het doel is duidelijk, functionele doch trendy kleding op de markt brengen tegen een betaalbare prijs. Recent zijn ze ook begonnen met een fietskledinglijn en wij mochten de Prtdiamond-bibshort en de Prtkolanut-jersey uitgebreid testen.

De Prtdiamond is momenteel nog de enige bibshort in de dameslijn. Het design is clean, met zwart als basiskleur en een roze strook aan de broekspijpen. Er is elastaan aan de stof toegevoegd om een 4-waystretch te creëren en dit merk je goed in de bewegingsvrijheid. Ook de zeem heeft een goede pasvorm en zorgt, tevens bij langere ritten, voor comfort. Hiermee voldoet hij wat ons betreft aan een goede prijs-kwaliteitverhouding. De enige kanttekening is het roze accent, houd je niet van deze kleur dan valt de bibshort al af. Ook maakt dit dat hij niet altijd te combineren is met andere fietsshirts.

De jersey is qua design speels doch strak. De body is donkerblauw, de mouwen en rugzakken zijn roze met blauw, met daarover een speels patroon. De pasvorm is goed, al is de stof van de jersey een beetje stug en plooit hij daardoor soms. Absoluut pluspunt is dat bij de drie rugzakken een extra zakje met rits is verwerkt. Al met al is het een mooie jersey die dankzij het design zeker in het oog springt.

Door het roze accent in de jersey en in de bibshort is het setje een mooie match. Het blauw met zwart stoort niet, het zwart komt alleen niet terug in de jersey. Dat neemt niet weg dat het een mooie en betaalbare set betreft, de bibshort is qua comfort en functionaliteit zeker een aanrader. Protest is zeker een merk om in de gaten te houden.

Prijs:
Bibshort € 129,99
Jersey € 89,99

Kijk voor meer nieuwe fietskleding van Protest ons andere artikel over Protest fietskleding.

protest.eu


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van