01-11-2022 - Snowboarden, Leesvoer, Skiën, Leesvoer

Protest sportswear, all year round sportswear

Protest sportswear, all year round – Sinds 1993 ontwikkelde het Nederlandse Protest zich van boardsportsmerk, met stevige roots in surf en snow, tot een all year roundsports en fashion brand. Van line-up, piste en backcountry tot gravelpaadjes, bergflanken en urban hotspots, Protest has it all. Marketingmanager Manon Peters licht toe.

Hoe ontwikkelde Protest tot all year round sportswear brand?

“Vooral door dichtbij het merk te blijven, te kijken naar de trends en ontwikkelingen in de markt en daar collecties voor te ontwikkelen. Snowboarders, skiërs en surfers zijn allemaal buitenmensen, maar grenzen tussen sporten vervagen, behoeftes verschuiven en interesses worden breder. We willen allemaal meer buiten zijn, buiten sporten en genieten van wat de natuur te bieden heeft. Van fietsen op gravelpaadjes, hiken in duinen of bossen tot het ontdekken van urban hotspots. Daarnaast zijn we ook meer thuis en daar maken we het ons ook graag zo comfortabel mogelijk.”

Waar komt de inspiratie voor de verschillende collecties vandaan?

“We zijn een inclusief merk voor iedereen die van verse sneeuw en goede golven houdt, maar ook alles wat er tussenin zit. Waar we mensen vooral aan willen helpen herinneren, is dat het om FUN draait. Dat zit in ons DNA en dat is waar wij voor staan. Dat is logischerwijs ook wat ons inspireert en de reden dat we functionele kleding ontwerpen, waarbij de collectie de laatste trends in stijlen, materialen en kleuren weerspiegelt.”

Zijn er raakvlakken tussen de collecties?

“Jazeker! In het kort – It’s where fashion meets function. De collecties zijn allen kleurrijk, technisch en weerspiegelende huidige trends. Dit zie je natuurlijk terug in onze zomer- en winter collecties, maar ook bij onze nieuwe collecties – bijvoorbeeld de NXG by Protest streetwear collectie, onze nieuwe cycling collectie en, sinds dit najaar, de outdoor en loungewear collectie. Duurzaamheid speelt bij de ontwikkeling van alle collecties ook een rol, waarbij we doen wat we kunnen, wanneer dat kan.

Kan je wat meer vertellen over de streetwear en outdoor collectie van Protest?

“In 2020 introduceerde wij NXG by Protest, waarbij we een nieuwe dimensie aan streetwear hebben gegeven. NXG staat voor Next Generation en is een samensmelting van street edge en kwalitatieve details. Denk aan comfortabele, casual items – hoodies, sweaters en vesten, gemaakt van comfortabele exclusieve katoenmixen en kleine details zoals de leren embleempjes. Er zijn ook trendy jassen van mooie stoffen, zoals corduroy en om de outfit helemaal af te maken, hebben we mutsen en caps in verschillende materialen en mooie kleuren.

Daarnaast hebben we een serie met musthaves voor alle weersomstandigheden ontworpen waarin we moderne street style met verborgen functionaliteit combineren. De outdoor collectie is ontworpen voor zowel het stads- als het buitenleven en is gemaakt van hoogwaardige, technische stoffen met functionele details zoals waterafstotende ritsen en reflecterende details.

Waarom een Protest Cycling collectie?

“Fietsen wordt steeds populairder en we merkten dat fietsers op zoek waren naar functionele kleding die ook stylish zijn. Dit sluit aan op hoe de designers de collecties voor Protest benaderen, maar nog veel belangrijker is dat fietsen een verlengstuk is van de sporten waar onze roots liggen. Of je nu aan racefietsen doet of op je gravelbike stapt, ook hier willen wij zoveel mogelijk mensen inspireren om erop uit te gaan en plezier te hebben.”

Kunnen we nog een verdere verbreding van Protest verwachten?

“De behoefte om naar buiten te gaan en te genieten van ‘The Outdoors’, in welke vorm dan ook, zal steeds groter worden. Wij verwachten dat er alleen maar meer outdoor activiteiten bij zullen komen. Wij zullen deze trends blijven volgen en daarop inspelen, zolang het binnen onze merkwaarden blijft.”

Bekijk voor meer informatie de website van Protest.


Voor meer snowboard en ski nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van