10-02-2017 - Windsurfen, Nieuws

PWA Marseille 2017 afgelast

Vervelend nieuws vanuit Marseille. Ondanks alle inspanning van de PWA kan het event in Marseille niet doorgaan. Op het laatste moment heeft een grote sponsor van het event zijn toezegging teruggetrokken. Hierdoor kan de organisatie niet langer door gaan met de voorbereidingen.

De sponsor in kwestie had zich voorheen gecommitteerd aan het event en volledige garantie gegeven. De sponsor heeft zich echter op het laatste moment alsnog teruggetrokken. Omdat de afzegging op het laatste moment kwam, heeft de PWA geen tijd meer een oplossing voor het probleem te vinden. Als resultaat heeft de organisatie geen andere keuze dan het evenement te cancelen.

la torche marseille windsurf 1

La Torche

Vandaag de dag is La Pointe de la Torche een welbekende spot voor surfers en andere watersporters. Het was echter het windsurfen dat de spot definitief op de kaart heeft gezet. In de jaren 80 was de spot het Mekka voor windsurfers en er werden dan ook vele toernooien georganiseerd. Wanneer in 1986 de Windsurf World Cup werd gehouden in een woeste storm, komen de toeschouwers massaal naar het strand. Hier zijn zij getuige geweest van de geboorte van legendes als Robert Teriitehau en Robby Naish.

Voor meer informatie over de World Tour klik hier.

Bekijk beelden van vorig jaar hieronder.

 van