23-05-2011 - Windsurfen, Nieuws

PWA Slalom 2011, Ulsan

De 2011 Ulsan PWA World Cup, de winnaars!

Björn Dunkerbeck heeft de uitdagende PWA Slalom 2011 gewonnen op de Koreaanse Oost Zee bij Ulsan. Met slechts een fractie van een punt steelt hij deze titel onder de neus van Antoine Albeau vandaan. Bij de vrouwen is Valerie Arrighetti de duidelijke winnares met dik twee punten voorsprong op haar naaste tegenstander Lise Vidal.

Congratulations Björn en Valerie!

Antoine Albea (2e plaats), Björn Dunkerbeck (1e plaats) en Josh Angulo (3e plaats)

Valerie Arrighettie

Eindstand Mannen:
1. Björn Dunkerbeck
2. Antoine Albeau
3. Josh Angulo

Eindstand Vrouwen:
1. Valerie Arrighetti
2. Lise Vidal
3. Sarah-Qulta Offringa


Dag 6 – Nek aan nek

De 4e eliminatieronde die nog gevaren moest worden van de vorige dag liep uit tot een bittere strijd tussen Björn Dunkerbeck en Antoine Albeau. Het leverde een klassieke drag race op naar de finish waarbij Dunkerbeck diep door het stof moest gaan om Albeau nog in te halen maar tevergeefs. Hij eindigt toch tweede met onze Peter Volwater op z’n hielen die zijn beste resultaat haalt in deze PWA tot nu toe, namelijk derde.

In de vrouwenfinale waren het Valerie Arrighetti en Sarah-Quita Offringa die zich lieten inspireren door de Dunkerbeck-Albeau strijd. Tussen de dames was het een nek aan nek race tot en met over de finish waardoor ze het voor de jury lastig maakte wie er eerder over de lijn was. Uiteindelijk werd Arrighetti beloond met de overwinning en kreeg Offringa een welverdiende tweede plaats en de Franse Morane Demont als derde.

Valerie Arrighetti


 

 

Dag 5 – Eindelijk weer wind!

Met een verzorgde, vlagerige wind van 7 tot 20 knopen over de Oost Zee zal dag 5 de PWA Slalom niet teleurstellen. Als eerst stond op de agenda de onafgewerkte zaken af te handelen van dag 2, de ‘mens’s losers final’, waarbij Björn Dunkerbeck op de 9e plaats is geëindigd en ‘womens’s final elimination 2’.
De Franse Lise Vidal pikt de eerste plaats weg voor de neus van Sarah-Quita Offringa, die tweede eindigd in de womens’s final elimination 2 en Valerie Arrighetti derde.

Peter Volwater doet een mooie uitspraak over windvlagen die hier scheren over Jihna Beach: “the wind’s like Swiss cheese out there man!”
In deze omstandigheden is het van belang de juiste uitrusting op te tuigen om het water op te gaan. Met windvlagen variërend tot 15 knopen is dat niet altijd eenvoudig.

Door naar de halve finale, waar Volwater een dure fout maakt met een valse start. Hierdoor wordt hij doorverwezen naar de losers final na dat hij een perfecte run heeft gesurft en eerste eindigde in deze heat.

In deze losers finale pakt Peter Volwater als revanche wel even de eerste plek, gevolgd door Antoine Questel als tweede en op de derde plaats Jimmy Diaz.

Peter in de ‘Swiss cheese wind’

Eliminatie 3 bleek een turbulente affaire. Ben van der Steen leidde een masterclass in de Slalom race met Albeau op z’n hielen. Maar Albeau kon Ben niet inhalen waardoor hij deze eliminatie wint en Albeau tweede wordt. Cyril Moussilmani voegt weer een solide derde plaats als resultaat toe aan zijn collectie.

De derde eliminatie bij de vrouwen toonde Vidal een perfecte run waarbij ze over haar tegenstanders de dominantie had en de race wint. Arrighetti haalt als tweede de finish en Offringa derde.
Over de losers final van de vrouwen werd de show gestolen door Fujiko Onishi, haar beste resultaat van het evenement tot nu toe.

Vidal in action!


Dag 4 – Jihna Beach houdt zich rustig

Na een dagje rust begint de dag op Jihna Beach met een licht briesje van 4 tot 9 knopen. Iedereen weer opgeladen en wacht op de wind die zich meer moet gaan laten zien zodat er in de namiddag misschien nog gevaren kan worden. Helaas laat de wind het van zich afweten en blijven de condities hetzelfde. Nu is het hopen op dag 5 voor meer wind.


Dag 3 – De rust zelve

Na een dag vol concurrerende slalom acties nemen de windgoden in Korea even pauze. Vandaag dus helaas geen wind en stilte over de Oost Zee waar de deelnemers zich kunnen herstellen van gister.


Dag 2 – Actievolle tweede dag in Korea

De een heersende zuid-westelijke windrichting van 12 knopen met stoten tot soms wel 25 knopen zorgt voor een klassieke slalom actie.
De Brit Ross Williams en onze Pieter Bijl maken allebei een valse start in de 12e heat, zij hopen nu nog op vooruitgangen in de verdere eliminatie. Zonde heren.

Met genoeg wind in de zeilen is Piere Mortefon de man die als eerste over de finish surft. Hij werd gevolgd door Cyril Moussilmani op de tweede plaats en Antoine Questel stapt op de laagste trede van het poduim, de derde plaats.

Bij de vrouwen is het Valerie Arrighetti, die een foutloos resultaat presteerde en als eerste finisht plus dat zij hiermee de ‘Sailor of the day’ is.

Piere Montefon


Dag 1 – Rustige start in Ulsan, Zuid-Korea

Met deze openingsdag verwelkomd Korea de windsurfers dat de voorspelde offshore windrichting 90 graden draaid naar side shore wind. Het race comité zet de 4 boei slalom uit en roept de racers op om de Oost Zee te betreden voor de openings heat van dit evenement.
Ludo Jossin (Loft) stelt een veilige plek en wint het vandaag van de mannen. In de categorie vrouwen is de Franse Morane Demont (Starboard / Severne) de gelukkige.

Meer informatie kun je lezen op de officiële PWA website.

Morane Demont

 van