08-06-2011 - Windsurfen, Nieuws

PWA Slalom 2011, Catalunya

Dag 6 – Albeau veegt Costa Brava schoon met het claimen van de PWA Slalom titel

Een trage start van de dag in Costa Brava door de bewolkte lucht die de wind liet pauzeren. De spanning liep op bij de riders die aan de waterkant stonden toen om twee uur in de middag de wind begon te waaien tussen de 8 en 13 knopen. Net genoeg om de laatste eliminatie te laten starten.
Nog 6 heats te gaan voordat de grande finale gevaren kon worden. Albetto Menegatti had een uitstekende start en werd op z’n hielen gezeten door Björn Dunkerbeck. Antoine Albeau heeft genoeg punten en weinig te verliezen waardoor hij achterover kon hangen en rustig deze finale kon uitvaren. Dunkerbeck en Menagatti werkten hard door waarbij Menegatti zijn eerste PWA race wint en het legendarische ‘sailer of the day’ award.

“I am feeling good; this is the first event I have won this year. I did really well at the beginning winning four races in a row, and then a 2nd and 3rd. Today was hard so I didn’t want to push too much. Now I am feeling confident for the rest of the season”, aldus de PWA Slalom 2011 Catalunya winnaar Antoine Albeau.

Het einde van deze PWA Slalom in Catalunya, Costa Brava heeft als eindresultaten:

1ste: Antoine Albeau (JP / NeilPryde) 5.5
2de: Bjorn Dunkerbeck (Starboard / Severne / Mystic / DunkerbeckEyewear) 21.4
3de: Ben Van Der Steen (Starboard /Loft / Mystic) 24.0
4de: Cyril Moussilmani (Starboard / North) 32.0
5de: Julien Quentel (RRD / NeilPryde) 34.0
6de: Peter Volwater (Fanatic / MauiSails) 39.0
7de: Pascal Toselli (RRD / Point-7) 50.5
8de: Micah Buzianis (JP / NeilPryde) 53.5
9de: Josh Angulo (Angulo / Gun / Dakine) 54.0
10de: Sylvain Moussilmani (Tabou / Simmer) 57.5


Albetto Menegatti – ‘Sailor of the day’ award


 

 

 

Dag 5 – Spanning stijgt, maar de rustige condities plagen Costa Brava

Een rustig begin van de dag met een twijfelachtig zacht windje. De riders zijn nog wel het water opgegaan maar helaas draaide in de middag de wind onshore en er was geen pijl meer op aan te trekken. Hierdoor waren de riders genoodzaakt terug te keren en zich voor te bereiden op de beach party.


Dag 4 – Frustrerende wisselende windcondities vertragen het tempo in de Costa Brava

De ochtend werd geopend met en heldere hemel en een zacht briesje van 8 tot 12 knopen. De deelnemers tuigden hun grootste zeilen op en betraden het water.
De finale heat van deze dag was frustrerend voor Cyril Moussilmani. Bij de start stond Cyril op een ongelukkige positie waar de wind net weg viel, terwijl de rest van het peloton zich in een windvlaag bevonden, ervandoor knalden en Cyril achter lieten op de 6e plaats. Hij kan nu alleen nog maar duimen en hopen dat deze eliminatie niet mee zal tellen en zijn plek op het podium te behouden.


Dag 3 – Nog steeds wind en een comeback van Dunkerbeck

Het blijft goed waaien in Catalunya en Dunkerbeck komt terug na een overwinning van 2 eliminatie rondes. Na dag 2 met veel wind werden de riders vandaag weer wakker gemaakt met het geluid van ruisende bomen. Vandaag bereikte de wind 16 tot 20 knopen waar de riders een comfortabele race varen vergeleken de omstandigheden van de dag ervoor. Vandaag werden er drie eliminatie rondes gevaren.

Een drama in eliminatie 5, waar een botsing ontstond tussen Jesper Orth (RRD) en Ross Williams (Tabou/Gaastra). Ze maken het allebei goed maar Jesper’s neus vroeg om een medische behandeling.

In eliminatie ronde 6 is Dunkerbeck op dreef. Hij weet zijn positie in een turbo tempo van de 6e naar de 2e plek te verplaatsen.

In eliminatie ronde 7 en tevens de afsluitende race van vandaag vocht Antoine Albeau terug. Met een snelle en perfecte start liet hij Björn Dunkerbeck achter zich. Voorbij de tweede en derde boei ontstond tussen Albeau en Dunkerbeck een groot gat wat niet meer viel in te halen en Antoine weer een goede prestatie oplevert door als eerste over de finish te varen.


Hopje van Albeau


Pieter Bijl pakt een golfje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neuscorrectie voor Jesper Orth

 

De eindresultaten tot nu toe (een grote sprong in de ranglijst van Dunkerbeck):

1ste: Antoine Albeau
2de: Cyril Moussilmani
3de: Björn Dunkerbeck
4de: Ben van der Steen

Peter Volwater zakt helaas naar de 6de plaats.


Dag 2 – Bloed, zweet en tranen

Deze waanzinnige dag als vandaag in Catalunya gaan waarschijnlijk de geschiedenis boeken in en er zal veel over worden gepraat de komende decennia. Met windstoten van ruim 40 knopen in de ochtend zijn dit een van de zwaarste en moeilijkste condities voor Slalom waar de riders mee moeten dealen in Costa Brava. Gevoed met een heldere heme, de Tramontana wind die hard blaast en een mix van choppy golven waren de riders wat sceptisch over vandaag. Maar naarmate zei het water betraden en eenmaal de actie in volle gang was volgde er snelle fall-downs, lachwekkende crashes en de riders vochten voor een weg over dit ingewikkelde parcour. Het kostte ze bloed, zweet en tranen en het was duidelijk dat alleen de dappere door gingen in met omstandigheden als deze.

Bekijk hier de winnersfinal race 4; 1ste Antoine Albeau, 2de Ben van der Steen en 3de Björn Dunkerbeck
[youtube id=”kaVZyEj34lA” w=”630″]

De eindresultaten tot nu toe:
1ste: Antoine Albeau
2de: Cyril Moussilmani
3de: Ben Van Der Steen
4de: Julien Quentel
5de: Peter Volwater


Dag 1 – Antoine Albeau claimt nummer 1 op de openingsdag

Vanaf 31 mei is er weer een nieuw PWA World Cup Slalom event van start gegaan in Catalunya, Costa Brava (Spanje). Op deze dag is monsieur Albeau de snelste van allemaal. Hij vaarde perfecte rondes en hield veilig zijn eerste plek vast tot aan de finish, wat hij beide eliminatie rondes volhield en nummer 1 wordt op deze openingsdag.

Op de 2e plaatst eindigde Cyril Moussilmani en Peter Volwater mag de laagste trede van het podium betreden met de 3e plek.

Hier het commentaar van Antoine Albeau over deze dag: “I am really happy because I won both eliminations. The wind was really up and down so it was really difficult to choose the right equipment.  In the first final the wind really picked up a lot and I was really over powered on my 7.0, it was way too much. In the second final I managed to choose the right equipment. I didn’t want push the start too much, and it was a battle to get passed Peter Volwater, but once you are in the lead you just go. It was a really good day for me.”

 van