12-06-2015 - Windsurfen, Nieuws

PWA world cup Catalonië – Dag 3

Dag 3: Geen competitie wegens matige omstandigheden. Daarom een interview met Arnon Dagan, de winnaar van dag 2. 

Na een mistige start van de dag, leek het er weer op dat het een race tegen de klok zou worden of er vandaag gewindsurft kon worden. Terwijl de windsurfers aan het wachten waren of de omstandigheden nog zullen opklaren, kwamen de journalisten Arnon Dagan (RDD/Neilpryde) de winnaar van gisteren tegen. Zij besloten een interview af te nemen met de man die het klassement aanvoert.

PWA: Wat ging er door je hoofd, nadat je de eerste eliminatie won gisteren?

AD “Ik had zelf vooraf niet verwacht zo hoog te zullen staan na de eerste dag. Ik dacht bij mezelf, ik heb wel eens eerder finales gewonnen, maar er is altijd een lange weg te gaan tijdens deze kampioenschappen. Blijf dus maar gewoon rustig en handel zo normaal mogelijk. Toen ik de finish lijn passeerde kon ik het toch niet laten om te juichen, het kwam door het moment. Ik kwam net terug van Maui en dan naar zo’n spannend gevecht als eerste de finish passeren, maakte toch wat emotie los.”

PWA: Hoe voelde je je, toen je wist dat je te vroeg was gegaan in de eerste ronde van de volgende race?

AD “Verassend genoeg voelde ik me niet zo slecht, misschien ook doordat ik de andere race al had gewonnen. Ik probeerde het zelfde te doen als in de eerste race die ik won, je weet wel, niet te hoog en niet te laag gaan. Maarja het hoge was te hoog en het lage,,, nou ja, dat was te laag. Ik moet nu gewoon doorgaan, er is nu niks wat ik er aan kan doen. Vroeger zou ik hier veel erger mee gezeten hebben, maar nu zet ik me er gemakkelijk overheen. Deze fout was ook een stuk minder erg dan de fout die ik maakte in Sylt (2014). Met deze fout dacht ik, oké je bent een idioot. Hoelang draai je nu al mee en dan nog een fout als deze maken. Maar zoals ik al eerder zei: er is nu niks meer wat ik er aan kan doen, behalve er om lachen.

PWA: Bedankt Arnon, succes met de rest van het evenement.

De weersverwachtingen voor morgen zijn vergelijkbaar met die van deze dag. De zeilers zullen morgen om 10 uur vergaderen en de actie zal dan (mits de omstandigheden dit toelaten) om half 11 van start gaan.

 

 van