13-06-2015 - Windsurfen, Nieuws

PWA world cup Catalonië – Dag 4

Dag 4: Een veel belovende weersverwachting voor het weekend, na een regenachtige dag.

De gebruikelijke zonneschijn die we gewend zijn aan de Costa Brava, werd deze dag vervangen voor zwarte wolken en zware regen. Hierdoor kon er voor een tweede dag oprij niet geracet worden. Aan het eind van de middag begon de zon weer wat te schijnen, maar tekenen van toenemende wind waren er nog niet. De aandacht van de competitie wordt nu verschoven naar het weekend, waarvoor de verwachtingen zijn dat de wind weer zal terugkeren.

Terwijl de zeilers opzoek waren naar schuilplaatsen voor de regen, konden de reporters van de PWA mooi een paar woordjes wisselen met de Matteo Iachino (Fanatic / North), Pierre Mortefon (Fanatic / North) en Cyril Moussilmani (Starboard / Severne):

Iachino ligt momenteel op een tweede plaats in het klassement, na een sterke openingsrace.
“De eerste dag was erg lekker zeilen, met 15 knopen wind. Elke heat was zwaar, maar ik ben erin geslaagd om de finale te halen. In de finale wilde ik starten bij de pin, aangezien hier een voordeel te halen was bij de start. Toen ik Arnon opeens onder mij zag en met ons eerder gevecht van die dag nog in me achterhoofd, besloot ik op toch maar boven hem te starten. Gedurende de hele race was het lastig om elkaar te passeren, zeker ook omdat Arnon zijn positie goed verdedigde. Hierdoor eindigde we de race hetzelfde als dat we gestart waren.”

Pierre Mortefon nam een eerder dan verwacht uitgang van de eerste race, maar hier is een verklaring achter:
“10 seconden voor de start van de kwartfinale had ik een probleem met mijn harnas lijn op stuurboord. Maar goed, ik ging toch van start met mijn gebroken harnas lijn en slaagde erin om bij de eerste boei op de derde plaats te staan, maar na de derde boei waren mijn armen leeg en was ik niet meer instaat om me te kwalificeren. Het is inderdaad geen goed resultaat, maar ik hoop dit weekend alsnog mijn echte niveau te kunnen laten zien en dan middels een wildcard met toch te kwalificeren, dat zou perfect zijn voor mij.” 

Cyril Moussilmani wil het verder schoppen dan de 11e plaats in de eerste eliminatieronde:
“Op de eerste dag ben ik erin geslaagd om het te maken tot de losers final, waarin ik als derde eindigde achter  Josh (Angulo) en Julien (Quentel). De voorspellingen voor het weekend zien er goed uit, dus ik hoop dat de wind ook echt goed zal zijn en dat we een paar mooie races kunnen tonen.”

De voorspelling voor het weekend is veelbelovend en met een beetje geluk kan er na twee dagen van onderbreking weer gesurft worden. Om h 10.30 zal er gekeken worden of er ook echt weer geracet kan worden en om 11.00 zal het spektakel weer losbarsten.

 

 van