14-06-2015 - Windsurfen, Nieuws

PWA world cup Catalonië – Dag 5

Dag 5: Een frustrerende dag voor de deelnemers, met een wind die toch weer op zich laat wachten. 

De verwachtingen voor de voorlaatste dag van de PWA world cup waren een stuk positiever dan die van vrijdag en de dag begon hoopvol. Een terugkerende zon op het eiland en een terugkerende wind in de ochtend beloofde veel goeds. Helaas bleef de wind echter net onder het wedstrijd minimum van 5-12 knopen, waardoor er ook vandaag geen actie plaatsvond.

Na een paar uur wachten werden de zeilers om half 8 ‘s avonds eindelijk vrij gelaten en wordt de aandacht nog volledig gelegd op de finale dag, die er qua weersverwachting op papier beter uitziet dan vandaag. Volgens de voorspellingen komt er een zuidelijke wind die er hopelijk voor zorgt dat het event nog een spannende climax krijgt.

Arnon Dagan zal met spanning afwachten wat het weer gaat doen. Met nog één dag te gaan leidt de Israëliër door zijn perfecte start aan het toernooi, waar hij meteen de eerste race wist te winnen. Na deze goede start maakte Dagan echter een grote fout in de tweede eliminatie ronde, waar hij gediskwalificeerd werd voor een vroegtijdige start in de eerste ronde. Als het weer ook morgen geen competitie toelaat zal Dagan voor de tweede keer in zijn carrière een event op zijn naam schrijven, na zijn succes in Sylt vorig jaar.

Iemand die wel hoopt dat er op de finale dag geracet gaat worden, is de Italiaan Matteo Iachino die momenteel tweede staat en een grote kans heeft om mee te strijden voor de eindoverwinning mits de weersomstandigheden dit dus toelaten. Hij zal echter nog een zware kluif krijgen aan de regerend wereldkampioen Antoine Albeau die op een derde plaats in zijn nek hijgt.

Sommige grote namen in de slalom zullen ook bidden voor wind, zodat zij hun ranking zowel hier als de overall ranking kunnen verbeteren, na wat shockerende resultaten in Korea, waar ook slecht twee eliminatie rondes plaatsvonden. Een slecht resultaat hier zou ertoe kunnen leiden dat de wil van toppers als Cyril Moussilmani (Starboard / Severne), Ben Van Der Steen (Tabou / GA Sails) en Julien Quentel (RRD / NeilPryde), om een gooi naar de titel te doen verdwijnt.

 

 van