15-06-2015 - Windsurfen, Nieuws

PWA world cup Catalonië – Dag 6

Dag 6: Een dag om voor altijd te herinneren voor de Italiaanse maestro Matteo Iachino, die zijn eerste eindoverwinning ooit pakt.

Een bewolkte start van de dag zorgde ervoor dat er twijfel was of wel alle races vandaag voltooid zullen worden. Echter toen de zon langzaam doorbrak en de zeewind toenam konden er nog twee eliminatie rondes gezeild worden.

Een verhaal van twee zeilers met verschillende belangen.
Arnon Dagan’s gebeden voor geen wind werden dus geen gehoor gegeven, dus bleef een tweede titel voor Dagan uit. Terwijl er aan een reeks gebeden geen gehoor werd gegeven, werd er door de windgoden wel gehoor gegeven aan de gebeden van de Italiaan Matteo Iachino.  Na de openingsdag stond Iachino op een tweede plaats en heeft deze week wanhopig zitten wachten op geschikte omstandigheden, om een gooi te kunnen doen naar de eindoverwinning. Gelukkig voor de Italiaan kwam op deze kans op de laatste dag er alsnog en pakte Iachino de winst in de tweede eliminatieronde.

Op dit moment in de wedstrijd dacht de Iachino waarschijnlijk al dat hij de eindoverwinning in zijn zak had, maar al gauw werd er duidelijk dat er nog een eliminatie zou gaan plaatsvinden. De Italiaan plaatste zich moeiteloos voor de winnaars finale maar was schijnbaar ontmoedigd door het proeven van de overwinning voor de eerste keer. Bij de start van de vierde eliminatie werd de wind zeer wispelturig, waardoor deze alweer gauw beëindigd werd en de gelukkige Iachino zijn wel verdiende overwinning alsnog mee naar huis kon nemen.

Uitslag PWA World Cup Catalonië – Men’s Slalom
1. Matteo Iachino (Fanatic / North)
2. Ross Williams (Tabou / GA Sails / Mystic)
3. Antoine Albeau (RRD / NeilPryde)
4. Pierre Mortefon (Fanatic / North)
5. Cyril Moussilmani (Starboard / Severne)
6. Julien Quentel (RRD / NeilPryde)
7. Alexandre Cousin (Patrik / Loft Sails / Mystic)
8. Cedric Bordes (Tabou / GA Sails)
9. Ben Van Der Steen (Tabou / GA Sails)
10. Adriaan van Rijsselberge (Starboard / NeilPryde)

 

 van