15-06-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Q36.5 UNIQUE Bibshort Reddot Design Award Winnaar 2021

Q36.5 kondigt met trots aan dat de UNIQUE koersbroek de Red Dot Design Award heeft gewonnen voor hoge ontwerpkwaliteit. De internationale jury kent dit veelgevraagde kwaliteitskeurmerk alleen toe aan producten met een uitstekend design. De jury beoordeelde de ontwerpkwaliteit en de mate van innovatie. Het feit dat het product zijn plaats heeft opgeëist in een sterk deelnemersveld spreekt voor zijn uitstekende kwaliteit.

De Unique koersbroek voelt als een tweede huid. De perfecte pasvorm wordt bereikt door zeven naadloos verbonden gebieden, die van elkaar differentiëren door verschillende constructiedichtheden en draden. Elk individueel gebied is voorgevormd volgens de positie op de fiets en gecoördineerd om specifieke spiergroepen te ondersteunen tijdens de fysieke activiteit. De structuur op de quadriceps stimuleert en verbetert bijvoorbeeld de veneuze terugkeer tijdens het trappen.

“We hebben de afgelopen jaren met dit idee geëxperimenteerd en hebben eindelijk het volgende niveau van comfort ontwikkeld, een nieuwe, echte ‘tweede huid’-sensatie, die we Peau d’Ange-gevoel noemden. De koersbroek Salopette UNIQUE is onze technologische leider, gemaakt met een driedimensionale constructie en zonder het gebruik van traditionele naden. De geïntegreerde delen van de short zijn naadloos en er wordt geen lijm gebruikt.” – Luigi Bergamo, hoofd productontwikkeling.

Meer weten over de Bibshort? Bekijk de website voor meer ins en outs.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van