04-09-2013 - Surfen, Nieuws

Quiksilver Domburg Classic 2013

In het weekend van 7 en 8 september 2013 zal een groot aantal top golfsurfers deelnemen aan de Quiksilver Domburg Classic te Noordduine, Zeeland. Dit jaarlijks terugkerende surfevent wordt georganiseerd door Jan Sanstra (Sportshop Domburg) en trekt traditiegetrouw vele deelnemers uit de Benelux.

De Zeeuwse stranden hebben zich de laatste jaren onder leiding van Sportshop Domburg ontpopt tot een ware kweekvijver voor surftalent. Het afgelopen wedstrijdseizoen hebben de Zeeuwse talenten vele prijzen en nationale titels weten te oogsten, waaronder twee nationale titels (Pascal van der Mast; Open Men en Danny Bastiaanse; Longboard Men) en een runner-up plaats (Fabian Salawenej; Juniors). Vandaar dat deze spot een uitstekend wedstrijdpodium is voor een laatste krachtmeting tussen de surfers, voordat de Benelux finale van start gaat.

De Zeeuwse helden zullen er alles aan doen om op eigen bodem ook de Domburg Classic titel op hun naam te zetten. Dit zal echter niet zonder slag of stoot gaan, want de overige Benelux toppers staan klaar om de strijd met ze aan te gaan.

Vorig jaar wist Nederlands Kampioene Mirna Boelsma bij de Open Women de Domburg Classic te winnen, maar de pas gekroonde Belgisch Kampioene Jasmine de Beer zal het haar niet gemakkelijk gaan maken. Ook de strijd tussen junioren surfers Fabian Salawenej en Tom Boelsma, respectievelijk eerste en tweede plaats in de vorige editie, zal voor mooie wedstrijdmomenten zorgen. Bij de Open Men won Mathias van Overbeke (huidig Belgisch kampioen) in 2012 het goud. Kaspar Hamminga en Pascal van der Mast zaten hem toen vlak op zijn hielen, zij hopen dit keer natuurlijk op een andere eindnotering.

Met het vooruitzicht op goede golven, ontspanning door Massages en Zee, een heerlijke BBQ, de band Down Patrol en DJ Jody Koenders die ‘s avonds voor een knallend feest zullen zorgen, lijkt de Quiksilver Domburg Classic 2013 wederom een klassieker te worden!

 van