16-10-2017 - Surfen, Nieuws

Quiksilver Highline Airlift

De surfsport is constant in ontwikkeling. Elk seizoen zien we nieuwe airs, surfboards worden steeds gekker geshaped en de materialen worden alsmaar duurzamer.  Quiksilver, het merk dat destijds de eerste boardshort op de surfmarkt bracht, brengt vandaag met de Highline Airlift vest een innovatie op de markt die zich richt op de Big Wave daredevils van de surfsport.Big wave surfen brengt altijd grote risico’s met zich mee. Als het hier fout gaat dan gaat het vaak ook goed fout. Om deze sporters te beschermen en de risico’s van de sport in te perken brengt Quiksilver deze maand in samenwerking met Aqua Lung de Highline Airlift op de markt, een nieuwe innovatie in het big wave surfen. De samenwerking met Aqua Lung is niet toevallig, want zij zijn de absolute marktleider op het gebied van Scuba gear.

De Airlift is ontwikkeld om de veiligheid van de atleten in de meest  extreme golven te vergroten. Bij het opblazen van het vest wordt er gebruik gemaakt van patronen gevuld met koolstofdioxide om het vest snel te vullen en de surfer zo spoedig mogelijk naar het oppervlakte  van het water te brengen. Op het vest zijn op de borst meerdere trekkoorden geïnstalleerd die het vest activeren.

De Airlift kan zowel over een wetsuit als standalone gebruikt worden. Hierdoor is het vest te gebruiken in alle omstandigheden. Door gebruik te maken van top-end neoprene behoudt het vest zijn vorm, zelfs nadat deze meerdere malen geactiveerd is.

Verschillende topsurfers hebben het volgende te zeggen over de Airlift.

Big Wave legend Jamie Mitchell: “From wearing a set on the head at Nazaré to taking off late at Maverick’s, these vests are made to help you in a range of situations you may face as a big wave rider.”

Marvericks charger Peter Mel: “In big surf, it’s great to know that you have a product like this to help you get to the surface — especially in a situation where you’re injured.”

“The Airlift has given my mind and body space to prepare for the challenge and calmed my deeper response to being caught inside or taking gas. This element alone – being confident under pressure – will no doubt help big wave riders reach out into the unknown with an empowering feeling of support.”,  Tom Carroll.


Mocht je nou behoefte hebben om bijvoorbeeld zelf Nazare te chargen rij dan even langs de Quiksilver Store in Ericeira waar het Highline Airlift vest verkrijgbaar is vanaf 15 oktober.

 

 

 van