19-04-2011 - Surfen, Nieuws

Quiksilver King of the Groms Programma

The King Of The Groms, een wel gevestigde wedstrijd die over vele continenten langs zal gaan om de beste 18 jonge surfers te selecteren voor de Internationale Finale.

Foto: Eric Chauche/ Quiksilver

In totaal zullen minstens 20 landen een run organiseren van The King Of The Groms Series. Marokko en Israel organiseren vanaf nu ook een run. Er zijn 20 data opgesteld met in het bijzonder: Ierland, Wales, Engeland, Italie, Portugal, Spanje, Canarische Eilanden, BeNeLux en Frankrijk.

Inschrijven voor de Benelux editie van KOTG 2011, die van 3 tot 6 augustus plaatsvindt aan Twins Club – Bredene (BE) kan vanaf nu via http://quiksilverlive.com/kotg11/schedule.en.html.

Het zal voor de eerste keer zijn dat de Europese finale van The King Of The Groms (25 en 26 aug) in Newquay, Engeland georganiseerd zal worden.

Deze World Tour is wederom bestemd om de komende kampioenen te benoemen: vorige winnaar Jeremy Flores (ISA World Champion, ASP World Tour en winnaar van de Pipe Masters 2010), de Baskische ster Aritz Aranburu (elite level Top 44 ASP surfer), Maxime Huscenot (ASP Junior World Champion 2009) en meest recent Gabriel Medina en Matt Banting.

De tweevoudig wereldkampioen Tom Carroll zal ambassadeur worden van de nieuwe editie van The King Of The Groms.

Het volledige programma is hier te vinden.

 van