13-03-2015 - Surfen, Nieuws

Quiksilver Pro Finale

Het zit erop! Na een week van heerlijke surfactie in Queensland, Australië zijn de winnaars van de Quiksilver en Roxy Pro Gold Coast wedstrijd bekend. Na een zenuwslopende finale dag zijn Filipe Toledo (BRA) en Carissa Moore (HAW) voor een uitzinnige menigte gekroond tot winnaar en winnares van het Quiksilver en Roxy Pro Gold Coast. Filipe en Moore zullen de gele trui claimen tijdens het openings evenement op de Samsung Galaxy Wereld Surf League (WSL) Championship Tour (CT) 2015.

quiksilver - Toledo - tekst2

Heren finale: Toledo vs. Wilson
In de finale stond de “new-school” battle tussen twee van de meest vooruitstrevende surfers tijdens deze CT op het programma. De finale stelde dan ook niet teleur. Toledo ging als een raket van start en scoorde meteen een 8 en een 9, voordat Wilson überhaupt nog een golf gepakt had. Halverwege de heat pakte ook Wilson zijn eerste golf en scoorde gelijk een 9. Toledo zette hierna alles op alles in zijn bochten en luchtwerk, met een verbazingwekkend schouwspel sleepte de jonge Braziliaan zijn tweede score van 9 binnen, waarna hij zich kon opmaken voor de laatste golf. Zijn snelle, radicale surfen, leverde hem een ​​perfect 10 op tijdens zijn eerste CT Final en zijn eerste CT overwinning.

Scores
Toledo: 19.60
Wilson: 14.70

Toledo, de surfer in vorm tijdens het evenement verzekerde zich van zijn eerste CT overwinning tijdens de Quiksilver Pro. De jongste deelnemer in de tour, leverde een geweldige prestatie, door een bijna perfecte heat  (19.60) te boarden tijdens de finale. Het is de derde keer dat Toledo deelnemer is aan de CT. Hij heeft ons versteld doen staan met mind-blowing bochten en extreme luchtmanoeuvres, waarmee hij zich als tweede Braziliaan ooit verzekerde van de titel.

quiksilver - Toledo - tekst1

Dames finale: Moore vs. Gilmore
In de finale bij de dames stond de epische clash tussen Carissa Moore en Stephanie Gilmore op het programma. Gilmore ging meteen van start en begon met een solide opening van 8.33, maar het was de dag van Moore. De Hawaiiaanse antwoordde meteen terug met een weergaloze run waarin zij 9.40 scoorde. Moore bleef vervolgens geduldig en wachtte af tot dat er nog zeven minuten op de klok stonden voor haar volgende run. Moore pakte een goede golf waarop zij verschillende krachtige manoeuvres showde, waaronder de smooth roundhouse cutback. Deze run leverde Moore een score van 9 punten op. Na deze run was Gilmore kansloos voor de overwinning en kon Moore zich dus tot winnares laten kronen. Haar heat van 18.43 bleek de hoogste te zijn tijdens de Roxy Pro tour.

Score
Moore: 18.43
Gilmore: 15.50

Moore zag er kalm en stijlvol uit en verzekerde zich van de overwinning tijdens het eerste evenement van dit seizoen Hierdoor neemt ze het geel over van haar tegenstander, regerend zesvoudig WSL kampioen Stephanie Gilmore, die notabene een thuiswedstrijd reed. Het was Moore haar veertiende overwinning tijdens een CT wedstrijd en de tweede keer dat ze de Gold Coast wint. De eerste keer was in 2011 op weg naar haar eerste wereldtitel.

quiksilver - Moore - tekst3

 van