10-03-2017 - Surfen, Nieuws

Quiksilver Pro Gold Coast

Eindelijk is het weer tijd. ‘S werelds beste golven, ‘s werelds beste surfers en ‘s werelds mooiste sport. De WSL Championship Tour gaat weer van start. Zoals al jaren het geval is zal ook dit jaar de Tour weer starten met de Quiksilver Pro Gold Coast. Van 14 t/m 25 maart is Snapper Rocks de spot waar de mannen en vrouwen gaan strijden voor de eerste winst van het jaar.

[ hana-code-insert ] 'the world tour is back 2017 teaser' is not found

Mick Fanning

Waarschijnlijk heb je het al honderd keer voorbij zien komen, maar wij kunnen het niet vaak genoeg horen. Mick Fanning heeft aangegeven weer vol te gaan voor de titel. Na een bewogen 2015 besloot Fanning in het seizoen 2016 niet mee te strijden om de titel.

Hij surfte echter wel in bij een paar evenementen en wanneer hij mee deed dan was hij ‘on fire’. Twee keer een dertiende plek, een vijfde plek, een derde plek en een hele emotionele eerste plek. Heel even was Mick Fanning in 2015 wereldnieuws toen hij tijdens de finale van de J-Bay Open zonder kleerscheuren ontsnapte aan een aanvaring met een haai. Een jaar later dobberde hij op exact dezelfde spot wederom in de finale. Dit maal zonder haai, maar met een eerste plaats.

https://www.youtube.com/watch?v=bJLDh39EWck

Titelkandidaten

Zes maart maakte Fanning bekend weer voor de titel te gaan. Met als gevolg dat het al ijzersterke deelnemersveld nog sterker is geworden. Een deelnemersveld dat misschien wel het beste ooit is. Met de terugkeer van Fanning strijden er nu 6 voormalig wereldkampioenen om de titel. Ook Jordy Smith, Julian Wilson, Filipe Toledo, Matt Wilkinson, Michel Bourez en Kolohe Andino kunnen een serieuze gooi doen naar de titel.

Dan is er ook nog de terugkeer van een andere kandidaat. Owen Wright keert terug in de Tour nadat hij in 2016 afwezig was vanwege zijn verschrikkelijke hoofdblessure. Voor zijn blessure was hij in absolute topvorm en tijdens de Maitland and Port Stephens Toyota Pro liet hij zien het surfen nog niet verleerd te zijn.

Waar moeten we zeker op letten?

Als je van plan bent de Quiksilver Pro Gold Coast te gaan kijken, maar denkt dat het pas vanaf de kwartfinales spannend wordt dan sla je de surfplank goed mis. Tijdens de eerste ronde neemt Mick Fanning het meteen op tegen de man die een laatste gooi gaat doen naar een 12e titel, Kelly Slater en Jeremy Flores. Mocht Flores het de mannen moeilijk gaan maken, dan kan dit al serieus gevolgen hebben voor de titel.

Het is daarnaast altijd leuk om de up en coming surfers te zien. Geboren in Rome en opgegroeid aan de kusten van Frankrijk. Leonardo Fioravanti is de 18-jarige hoop van Rome. Mentor Kelly Slater zal hem zeker hebben ingewijd over de ins en outs van Snapper. Of hij het Julian Wilson meteen lastig gaat maken in ronde 1 dat moeten we nog zien, maar we gaan zeker nog veel van deze jongen horen.

Voor meer informatie over de Quiksilver Pro Gold Coast klik hier.

 van