01-10-2015 - Surfen, Nieuws

Quiksilver Pro & Roxy Pro World pro surfing in Frankrijk

Van 6 tot en met 17 Oktober verzamelen ‘s werelds elite mannelijke en vrouwelijke topsurfers in Frankrijk, om deel te namen aan de Quiksilver Pro France (Men) en Roxy Pro France (Women), de enige stops op Franse bodem in de 2015 Samsung Galaxy Championship Tour. Bekend om zijn formidabele en onvoorspelbare surfcondities, vormt dit Franse event één van de highlights van de tour. Een event dat iedere surfer daarom dan ook met plezier aan zijn of haar palmares wil toevoegen.

QUIKSILVER PRO France: de kick off van de Men’s European leg

The Quiksilver Pro France is de 9de van 11 stops van de Samsung Galaxy Championship Tour. De 34 professionele surfers die deel uitmaken van het men’s elite pro surf circuit starten hun Europese journey in Frankrijk. Host cities Hossegor, Capbreton en Seignosse zijn dankzij hun bekende beach breaks de favoriete spot van meerdere World Tour surfers. De Quiksilver Pro France biedt steeds naar goede gewoonte exceptionele condities, veel barrels en spectaculaire beelden van ‘s werelds beste surfers voor een indrukwekkend aantal  toeschouwers.

Na zijn recente overwinining over huidig World Champ Gabriel Medina in Tahiti, zal Quiksilver’s Jeremy Flores erg uitkijken naar een confrontatie op eigen bodem. De surfer van Reunion Island surft terug op het hoogste niveau. Met een huidige 8e plaats op de WSL leaderboard, zal hij dan ook zijn uiterste best doen om ook in zijn “home waters” sterk te scoren.

Zijn team mates Wiggolly Dantas, die nog steeds in de running is voor de titel van Rookie of the Year en Matt Banting, die momenteel van een blessure herstellende is, vieren hun eerste deelname aan de Quiksilver Pro France als officiele CT members.

ROXY PRO France: de dames dagen de beach breaks van de Landes uit

De Roxy Pro France vormt de second to last stop van de Women’s Samsung Galaxy Championship Tour 2015. De 17 surfers van de women’s world elite zullen hun Europees avontuur afronden in Frankrijk voor een Cruciale stop in de 2015 Women’s World Champion title race. Roxy zal zelf gerepresent worden door Bianca Buitendag (ZAF), world ranking nr 5, en 6-voudig World Champion Stephanie Gilmore, back on track na een blessure.

Chelsea Tuach (Barbados), pas gekwalificeerd voor de 2016 World Tour,  zal de Roxy Pro wildcard krijgen.

Een speciale #RUNSUPYOGA tijdens de Roxy Pro

Ter gelegenheid van de Roxy Pro France, zal Roxy ook een bijzonder #RUNSUPYOGA event organiseren te Hossegor. Hierbij verzamelen ze al hun surf & fitness ambassadrices zoals Monyca Eleogram, Rosy Hodge, Kelia Moniz, Lee Ann Curren, Justine Mauvin, Bronte Maccaulay, Bruna Schmitz en Snowboard Olympic Champion Torah Bright. CT surfers Stephanie Gilmore, Chelsea Tuach en Bianca Buitendag zullen ook deelnemen aan het event. Dit one day event dat yoga, running en stand up paddle combineert zal worden georganiseerd in en rond het meer van Hossegor op 11 Oktober.

De trailer van het evenement en meer info vindt je hier.

 van