03-11-2011 - Skiën, Nieuws

Quiksilver ski en snowboard railbattle

Het Park Spoor Noord staat in de zomer bekend als een populaire trekpleister, maar ook in de winter is het er aangenaam vertoeven. Op 3 december 2011 vindt er de eerste Quiksilver presents Antwerp Ski & Snowboard Railbattle powered by Snowbase plaats. De evenementenhallen zullen omgetoverd worden tot een heus paradijs voor snowboard- en skifanaten. Voor slechts vijf euro inkom krijg je heel wat lekkers voorgeschoteld. Op de spectaculaire railbattle zullen de beste riders en skiërs strijden voor de felbegeerde 500 euro aan prijzengeld. Op de gezellige beurs kan je alles te weten komen over het nieuwste materiaal, tips, tricks en trips voor het aanstormende seizoen. Je oren zullen gedurende de hele dag lekker verwarmd worden door een stevige line-up met top bands en DJ acts waarbij Trash Radio voor een feestelijke afsluiter zal zorgen.

Antwerp Railbattle.
Uiteraard zullen alle ogen gericht zijn op de skiërs en snowboarders tijdens de Railbattle. De bedoeling is dat de riders tijdens een jam sessie gedurende een aantal minuten het beste van zichzelf geven op de rails. Hierbij doen ze gewaagde tricks op de ‘street set-up’ obstakels zoals trapleuningen en boxen. Snelheid halen ze dankzij de 5-meter hoge aanloop met sneeuw en landen doen ze ook – hopelijk zacht – in de sneeuw. Er zal honderd kubieke meter van het witte goud aangeleverd worden door Snowbase Terneuzen. Degene die de meest technische, creatieve en stijlvolle tricks uit zijn mouw kan schudden wordt de winnaar. Er hebben al veel topriders uit de Benelux bevestigd en de inschrijvingen blijven binnenlopen. De jury wordt bemand door gediplomeerde juryleden van de VSSF (Vlaamse Ski- en Snowboardfederatie).

De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan inschrijven; van jong tot oud, jongen of meisje, gesponsord en niet-gesponsord. Zij worden netjes ingedeeld in zes verschillende categorieën. In totaal is er 500 euro prizemoney, 6 duo trips en heel veel goodies aan prijzengeld te winnen. Ook voor de toeschouwers zullen er trouwens tal van goodies te rapen vallen. Deelnemers betalen 25 euro inschrijvingsgeld, toegang inbegrepen.

3D- tekening van de set.

Ski- en snowboardbeurs
De hele dag door, van 11u tot 20u kan je ook terecht op een volwaardige ski- en snowboardbeurs. Op deze lifestyle beurs ontmoet je ondermeer de hipste merken, core shops en reisorganisaties. Iedereen is vrij om hier even gezellig door te wandelen, zich te informeren naar nieuwtjes voor het aankomend seizoen, iets aan te kopen, een bestelling te plaatsen of simpelweg een praatje te maken met oude bekenden. Standenhouders krijgen de mogelijkheid om een stand te huren aan een democratische prijs. Geïnteresseerden kunnen inschrijven via de website.

Muziekfestival
Een snowboard- en skiwedstrijd zonder muziek is zoals een berg zonder sneeuw. Daarom is er naast de actie voor je ogen ook heel wat actie voor je oren. Vanaf 11u tot middernacht scheuren de gitaren en beats door de speakers om het spektakel compleet te maken. Verschillende muziekstijlen komen aan bod dus iedereen zal er zijn gading vinden. De line-up bestaat uit bands en acts zoals The Mixfitz, Wahwahsda, de bekende snowboard DJ-god Kris Van Antwerpen, Tourist Lemc, 2000wat (Cloos&Pasi) Ft. Eigen Makelij Guests en als last but not least is er Trash Radio Ft. Gunther Desamblanx die het feest spetterend zal afsluiten.

Wanneer?
3 december 2011 van 11 tot 24u.

Waar?
Evenementenhallen
Park Spoor Noord
Damplein 27
2060 Antwerpen

Inschrijvingen
Heb je zin om deel te nemen aan de ski & snowboard railbattle? Schrijf je dan in ophttp://www.threesixtyevents.be/Eten & drinken
Eigen eten & drinken is niet toegelaten. Op het terrein zal je heel wat snacks en drank kunnen aankopen.

[youtube id=”VgY1e67bK70″]

 van