30-03-2011 - Surfen, Nieuws

Quiver: Kees Vrolijk

In elke uitgave van 6|surf mag. Word de Quiver van een Nederlandse surfer uitgelicht. Dit keer beschijft Kees Vrolijk zijn boards.

Facts:
Lengte: 176 cm.
Gewicht: 73 kg.
Leeftijd: 33 jaar


Foto: Ray Max

Staand van links naar rechts:

RUST Y PREISENDORFER 6′ 3 X 18 ”1 /4 X 2 ”1 / 8 PIN TAIL
Stamt nog uit de tijd dat ik door Rusty gesponsord werd. Hij is speciaal voor mij geshaped, maar het is in feite een kopie van een board van Kalani Robb. Ik heb er wel een paar keer mee op de Zuid gesurft, maar het is eigenlijk vooral mijn favoriete board voor een bestemming als Indonesië.

GERAGHT Y 5′ 9 X 17”7/ 8 X 2 ”1/8 SQUARE TAIL
Heb ik over genomen van Yannick de Jager. Het board surft vooral heel goed op kleine holle beachbreaks. Het is een thruster en met wat grotere vinnen erop is het voor mij een topboard voor in Nederland.

ABEZAT 5′ 9 X 17”3/4 X 2 ” SQUARE TAIL
Een apart verhaal. Abezat had hem voor Yannick geshaped. Hoewel Yannick het een lekker board vond, had hij de indruk dat de rail een beetje hapte op zijn backhand. Nadat ik erop gereden had, ben ik ermee naar Abezat gegaan en zijn we gaan schuren. Het board is heel dun geglassed en is superlicht. Ik heb er al heel wat sessies op gemaakt en blijf het een lekker boardje vinden. Zeker een van mijn favorieten.

SIMON ANDERSON 5’11 X 18” X 2 ”1/ 2 SQUARE TAIL
Ik kan over dit board hele stoere verhalen gaan vertellen, maar dat doe ik niet. De naam Simon Anderson zegt al genoeg, koop er zelf maar een.

NO LIMIT 6’0 X 18”1/ 2 X 2 ”1/2 ROUND TAIL
Dit board is van mijn vriendin Marloes van Elswijk. Ze heeft hem meegenomen uit Brazilië waar hij door een lokale shaper speciaal voor haar gemaakt is. Hij lijkt verrassend veel op The Tangent van Channel Islands, het favoriete contestboard van Kelly. Ik vind het een lekker board want hij heeft een goede rail en behoorlijk veel volume in het midden. Normaal heb ik eigenlijk liever niet teveel volume in het midden, maar met die round tail en het breedste punt wat meer naar achteren, helpt dat volume wel bij het aanpeddelen. Ik heb besloten me het board toe te eigenen 😉

Op de grond:
ABEZAT 5’6 X 19”1/4 X 2 ”1/2 W INGED ROUND TAIL
Dit board is een mix van een Pistolet, het nieuwe ontwerp van Abezat, en mijn oude favoriete board. Hij is iets dunner, iets korter en met een iets andere rail dan een standaard Pistolet. Je kunt hem als quad of als thruster rijden. Ik surf hem bij voorkeur als quad want als thruster vind ik hem iets te los en nerveus. Maar als quad is het ook echt een kogel, zoveel snelheid en hij houdt zijn lijn. Met dit board zit ik nog steeds in de experimentele fase, maar het rijdt tot nu toe veelbelovend.

FAVORIETE BOARD
Mijn favoriete board staat er niet tussen, die is namelijk gebroken… en je moet ook nooit het achterste van je tong laten zien!

 

 van