13-04-2016 - Surfen, Nieuws

RADICAL TIMES OP REUNION ISLAND

In de tweede webisode van de reeks: “Radical Times in Reunion Island”, keert Quiksilver rider Jeremy Flores terug naar zijn roots op La Réunion. Met de hulp van zijn vader tracht hij vandaag, de stranden die hem vroeger zoveel hebben gegeven, terug “shark-free” te krijgen.

Als je vandaag de dag aan de kustlijn van La Réunion eiland ‘Boucan Canot’ kijkt is het moeilijk voor te stellen dat de ooit zo drukke stranden een paar maanden geleden compleet leeg waren. En dit ondanks dat het een paar jaar geleden nog zo druk was. De 18 aanvallen van haaien in de afgelopen vijf jaar hebben het paradijs aan de Indische Oceaan financieel en economisch zwaar getroffen.

”La Réunion eiland was een fantastisch plek om op te groeien. Hier heb ik mijn eerste golf gepakt en leren surfen” zo vertelt top 10 World Tour surfer Jeremy Flores. ”Het is het paradijs, maar het is ook de plek waar ik een van mijn beste vrienden ben verloren. Als je statistieken ziet van alle wereldwijde haaienaanvallen dan is hetgeen wat op Réunion eiland is gebeurd een enorme klap.

De tragische gebeurtenissen hebben Jeremy’s familie gemotiveerd om terug te keren naar hun thuisland en daar een campagne te starten om de stranden te beschermen die hen zoveel hebben gegeven. Door een plek te winnen in de lokale raad kan Jeremy’s vader Patrick een programma opzetten om haaien bij de stranden weg te houden. Netten ter afweer en strandtoezicht hebben ervoor gezorgd dat er weer Réunion’s liefhebbers in het water te vinden zijn. Het succes van de campagne is niet onopgemerkt gebleven en wereldwijde organisaties die stranden beschermen steunen dan ook dit initiatief.

”Wij willen het eiland en de gemeenschap graag helpen. Als je nu ziet dat het strand weer vol is, de restaurants ook en de surfscholen weer open gaan dan zie je pas dat het om veel meer gaat dan alleen de surfers.” Jeremy vertegenwoordigde sinds vijf jaar weer een surfwedstrijd op het thuisfront bij het nieuwe beschermde strand Roche Noire. De dag was een groot succes voor iedereen die het Réunion eiland een warm hart toedraagt.

”Het evenement was een enorm succes. Het publiek was met meer dan ik had verwacht en iedereen kwam op deze dag bij elkaar. Surfen is zoveel meer dan alleen een sport, het is een lifestyle, een manier van leven dichtbij de natuur met passie voor golfen.

 De serie is te zien op het Quiksilver Youtube-kanaal samen met nog veel meer vette surf content! geïnteresseerd in de nieuwe zomer campagne van Quiksilver? Klik dan hier!

 

 van