24-02-2017 - Surfen, Nieuws

Radical Times Spanje

Alvast op zoek naar inspiratie voor een volgende vakantie? Quiksilver vond het tijd op zoek  te gaan naar de echte Spanje ervaring. En niemand anders die beter weet wat die ervaring inhoud dan teamrider en local hero Javier Mendizabal. Samen met een crew bestaande uit surfers, snowboarders en skaters beleefde ze twee chaotische, maar hele toffe weken.

Van boarden in de Pyreneeën tot surfen in San Sebastian en slapeloze nachten in de straten van Barcelona. De trip was alles wat ze ervan verwachtte en meer. En alles vanwege de passie voor de sport. Check hieronder de Radical Times van Javier en zijn crew.

Voor meer informatie over de trip klik hier.

Waar zijn de spots

De kustlijn van Spanje is vergeven van de goeie spots. Een eindeloze strook kust vol met verschillende breaks. Van wereldklasse golven zoals bij Mundaka het geval is tot een ruige kustlijn klaar om ontdekt te worden. Er zijn zoveel verschillende spots dat de mannen van Radical Times je aanraden rond te reizen en niet op een plek te blijven.

Mundaka

Mundaka is een van de beste golven ter wereld, hoewel hij alleen breekt bij een goede swell. Als dit het geval is dan stroomt de spot gelijk vol met getalenteerde locals. Het is tof om die gasten te zien rocken, maar nog toffer is het om zelf een golf te pakken.

radical times spain surfing mundaka copy

 

Bakio

De beachbreak Bakio is een constante garantie voor golven. De Radical crew raad de spot ten zeerste aan, maar wil er eigenlijk niet te veel over weg geven. “Deze golf moet iedereen zelf ontdekken.” Dus voor extra informatie zal je zelf op zoek moeten. Of nog beter, ga er zelf heen.

Wil je het gehele magazine lezen? Check de link hier.

 van