24-02-2017 - Snowboarden, Nieuws

Radical Times Spanje

Alvast op zoek naar inspiratie voor een volgende vakantie? Quiksilver was op zoek naar de echte Spanje ervaring. En niemand anders die beter weet wat die ervaring inhoud dan teamrider en local hero Javier Mendizabal. Samen met een crew bestaande uit surfers, snowboarders en skaters beleefde ze twee chaotische, maar hele toffe weken.

Van boarden in de Pyreneeën tot surfen in San Sebastian en slapeloze nachten in de straten van Barcelona. De trip was alles wat ze ervan verwachtte en meer. En alles vanwege de passie voor de sport. Check hieronder de Radical Times van Javier en zijn crew.

Voor meer informatie over de trip klik hier.

Waar ga je boarden

Met meer dan 400 kilometer aan Pyreneeën is er veel te kiezen in Spanje. Maar onthoud goed, Spanje is geen Oostenrijk, hier is alle sneeuw gevallen sneeuw. Hier bedoelen we mee dat de wintersportresorts in Spanje geen goede sneeuwmachines hebben. Ook de weerberichten zijn minder toegankelijk.

Maar wanneer je eenmaal de juiste spot op het juiste tijdstip gevonden hebt dan ga je scoren en goed ook. Of het nou in backcountry is of in een resort. Er is voor iedereen wat wils.

Radical Times spanje snowboarding baqueira beret

Baqueira Beret

Er is maar een plek in Spanje die de crew wilde delen. Niet omdat de andere plekken niet goed waren, maar omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat Baqueira Beret de beste plek in Spanje is. Met zes pieken, relatief goedkope helivluchten en een resort die ooit verkozen werd als de beste van de wereld. Is Baqueira Beret ‘the place to be’.

Wil je het gehele magazine lezen? Check de link hier.

 van