28-07-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

RapStrapz Saddle Mount: voor de minimalist – Review

Minimalisten zijn bij de RapStrapz Saddle Mount aan het juiste adres. Dit Zuid-Afrikaanse merk maakt straps waarmee je zaken als binnenbanden, CO₂-patronen en bandenlichters onder je zadel kunt bevestigen.

En dat is prettig wanneer je prijs stelt op dat fijne en lichte gevoel van lege zakken op je rug. Of wanneer je die ruimte al benut hebt voor je telefoon of windjack. De ogenschijnlijk simpele constructie van de RapStrapz Saddle Mount heeft toch wat uitleg nodig, het is ons niet direct duidelijk hoe we onze binnenband en CO₂-patronen in de RapStrapz Saddle Mount moeten wikkelen. Gelukkig biedt de website uitkomt en wanneer je eenmaal weet hoe, is het een fluitje van een cent om deze onder het zadel te hangen. Of je nu je racefiets over de kasseien loodst of op de gravelbike zit, het geheel blijft tijdens het rijden goed zitten. De strap weegt zo’n twintig gram en is klein opvouwbaar mee te nemen. De RapStrapz Saddle Mount is multi-inzetbaar en is ook elders op je frame te bevestigen. Zo zou je eventueel een wind- of regenjack op je bovenbuis kunnen vastzetten, het rubber op de straps voorkomt dat dit je frame beschadigt.

Door de strap strak aan te trekken voorkom je dat er zaken gaan piepen, knarsen of rammelen, wat bij een klassiek zadeltasje nog wel eens wil gebeuren. Nadeel van de RapStrapz Saddle Mount is eigenlijk enkel dat je je materiaal aan de elementen overlevert, het biedt geen bescherming tegen regen of blubber. Voor wie dit geen issue is: met de RapStrapz Saddle Mount koop je een slimme oplossing voor een aantal first world problems.

€ 19,99
rapstrapz.com


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van