16-09-2020 - Kitesurfen, Nieuws

RECAP Kitegirls event

Drie dagen lang wind (tot 30+ knopen), zon, workshops, coaching-sessies en heel veel meiden! Dat is in één zin de samenvatting van het eerste KiteGirls Come Together event georganiseerd door de dames achter Big Blue Boards en Outbound Kitetravel

Community

Er is een onuitgesproken onderling begrip en veel (h-)erkenning onder kitesurfende vrouwen. De community van kitegirls onderling is dan ook sterk: dames helpen en inspireren elkaar om beter en met meer zelfvertrouwen op het water te staan. 
Eva en Nathalie, de organisatoren van het event, willen de community hechter maken. Dames die elkaar ontmoeten, kunnen sparren over hun struggles en van elkaar leren. 

Het weekend van 21-22-23 augustus was dan ook speciaal hierop ingericht. 
Behalve samen kitesurfen en elkaar ontmoeten, konden de dames ook aansluiten bij diverse workshops. Zo was er een “injury prevention workshop” van Infinity Sports Sylwia (UK) inclusief warming up oefeningen, speciaal gericht op het kitesurfen. De “Facing Fear” lecture van het grote (online) women-boardsports platform SheFlies was daarnaast ook een groot succes! Josie en Leila maakten korte metten met aannames over angsten en al snel werd duidelijk dat veel spanningen bij íedereen in meer of mindere mate spelen. Ook werden er handvaten gegeven en ervaringen gedeeld. 

Boards & Clinics

Binnen de veilige kitegirls-only setting werden er ook supervisor sessions georganiseerd. Groepjes van maximaal 3 dames werden in anderhalf uur gecoacht. Daarbij werd gericht gewerkt aan doelen als “zelfverzekerd op zee leren varen” / “minder hoogte verliezen in de golven op zee” en “hoge sprongen landen”. Last but not least werden er veel Big Blue Boards gevaren. Dit boardmerk is ontwikkeld door een voor dames. De boards zijn lichter, de straps zijn smaller en de designs zijn girly maar toch stoer. Er waren twee twin-tips (in diverse maten) en een directional board beschikbaar voor een boardtest. 

Mede dankzij de super goede wind, maar vooral door de deelnemede kitegirls was dit event erg succesvol! Daarom staan er in 2021 onder voorbehoud soortgelijke events (en camps) op de planning in zuid Spanje! Daarnaast geeft Eva van Outbound de komende maanden veel kite-coaching sessies op de Noordzee om dames verder te helpen. 


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van