03-03-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Record aantal ‘suppers’ in Amsterdamse grachten

In aanloop naar de HISWA Amsterdam Boat Show heeft de organisatie van de watersportbeurs vandaag de HISWA SUP Tocht georganiseerd. Dit jaar werd tevens een wedstrijdelement aan het SUP-event toegevoegd, de HISWA SUP Race. Aan de ‘Stand Up Paddling’ tocht door de Amsterdamse grachten deed een recordaantal van ruim  200 ‘suppers’ mee, waaronder diverse internationale deelnemers en bekende Nederlandse suppers. De Race werd bij de mannen gewonnen door Ike Frans en bij de vrouwen door Emma Reijmerink. De twee winnaars worden aanstaande woensdag 5 maart tijdens de officiële opening van HISWA 2014 gehuldigd. De HISWA Amsterdam Boat Show 2014 vindt plaats van 5 t/m 9 maart in Amsterdam RAI.

Om 11.00 uur vertrok de groep suppers vanuit de RAI Haven voor een tocht van 7 km over de Amsterdamse grachten en weer terug naar Amsterdam RAI. Niet eerder waren zo veel suppers tegelijkertijd te vinden op de Amsterdamse grachten, zeker niet in de frisse wintermaanden.

Over Stand Up Paddling

De populariteit van Stand Up Paddling is vanuit Amerika overgeslagen naar Europa. Het is een vorm van golfsurfen, waarbij de supper zich peddelend voortbeweegt via een SUP-board. Stand Up Paddling is één van de watersporten die tijdens de HISWA in het funsport segment terug te vinden is.

Over HISWA Amsterdam Boat Show

Op 5 maart 2014 gaat het nieuwe watersportseizoen van start tijdens het grootste watersportevenement van Nederland, de HISWA Amsterdam Boat Show. Met een handige indeling in acht werelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. Van bootaccessoires tot surfboards, van onderhoudworkshops tot manoeuvreerclinics en van navigatieapparatuur tot watersportkleding. En niet te vergeten de honderden sloepen, open zeilboten, daysailers en sportboten die doorgaans hetzelfde seizoen nog het water op kunnen. Nieuw is HISWA Klassiek, met een mooie collectie klassieke schepen en onderdelen waar de Nederlandse nostalgie vanaf spat. En de wereld van HISWA Fun wordt uitgebreid met een nog ruimer assortiment funsport producten en veel demonstraties.

Na een bezoek aan de HISWA – van 5 tot en met 9 maart in Amsterdam RAI – kunnen beursbezoekers perfect voorbereid van het nieuwe watersportseizoen gaan genieten. Kijk even op de website van de HISWA voor meer informatie.

 van