25-07-2014 - Mountainbiken, Nieuws

ReCycle 2014: Mountainbiken op vuilnisbelt

Onlangs werd er op de vuilnisbelt van GP Groot aan de Boekelerdijk voor de tweede keer het reCycle mountainbike-evenement gehouden, georganiseerd door MTB Noordwest en GP Groot. En dat er interesse was in het mountainbiken op een vuilnisbelt was aan de opkomst te merken.

Maar liefst 235 fietsers hadden zich voor het evenement aangemeld. Het parcours ging over het gehele terrein van de recyclegigant en was ongeveer vijf kilometer lang. De fietser die in honderd minuten de meeste rondes op zijn naam kon zetten kreeg niet alleen heel veel eer, maar mocht ook een trofee mee naar huis nemen.

En niet zo maar één, de trofeeën waren gerecycled uit oude fietsmaterialen. Hoewel het ook dit jaar weer een groot succes was, is nog niet bekend of er volgend jaar weer zo’n zelfde evenement tussen het vuilnis plaats zal vinden.

De redactie van het Noordhollands Dagblad waren aanwezig bij dit unieke evenement en maakten onderstaand videoverslag. Voor meer informatie en beeldmateriaal van ReCycle verwijzen we je naar de website van de organisatie.

[ hana-code-insert ] 'ReCycle 2014' is not found

Bron: Noordhollands Dagblad

 van