28-05-2014 - Mountainbiken, Nieuws

ReCycle 2014 – Verrassend en uitdagend

De eerste editie in de zomer van 2013 was een groot succes. Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert MTB-Noordwest in samenwerking met GP Groot voor de tweede keer de reCycle. De hoogste berg van Alkmaar (70 meter) op de verwerkingslocatie van GP Groot is op die dag wederom het decor van een van de meest unieke MTB evenementen van Nederland.

De wedstrijdformule is een race over 100 minuten en toegankelijk voor elke mountainbiker. Peter Schafer van MTB Noordwest: “Tijdens de race zullen de deelnemers meerdere rondes afleggen. Dit maakt het mogelijk om achteraf je rondetijden te vergelijken met de snelsten of met de rijders uit je eigen vriendengroep. Iedereen rijdt mee op zijn of haar eigen niveau.”

Tijdens reCycle trotseren mountainbikers het – in ondergrond en hoogte – gevarieerde terrein van GP Groot. Een uitdagend parcours van ongeveer vijf kilometer leidt onder andere langs installaties voor  de recycling van bouw- en sloopafval, houtresten en compost. Een unieke gelegenheid voor de getrainde mountainbiker om een bijzonder terrein te bedwingen. De parcoursbouwers van MTB Noordwest hebben eerste verkenningen op het terrein gedaan en zijn zeer enthousiast. Het terrein aan de Boekelerdijk verandert door de bedrijvigheid van GP Groot continu en dit biedt ook weer nieuwe mogelijkheden om te mountainbiken. Zo wordt de route behoorlijk anders dan vorig jaar. De route wordt langer en de hoogtemeters van de hoogste berg van Alkmaar zullen meerder malen worden benut.

Persbericht MTB Noordwest-4081

Nieuw in 2014: TeamChallenge

Ook teams zijn dit jaar van harte uitgenodigd om mee te doen aan de reCycle TeamChallenge. De teamformule is eenvoudig: Je mag met zoveel rijders in een team meedoen als je zelf wilt. Het team waarvan de beste vier rijders bij elkaar opgeteld het meeste rondes aflegt, wint de reCycle TeamChallenge. Peter Schafer: “Verschillende teams hebben zich al ingeschreven en zijn in hun voorbereiding bezig met de teamafspraken en -tactieken. Een belangrijke afspraak is bijvoorbeeld wat te doen bij materiaalpech van een (snelle) teammaat. De TeamChallenge is meer dan alleen rijden in hetzelfde shirt!”

De 100 minutenrace begint om 15:00 uur. Vanaf 12:00 uur kunnen de deelnemers het parcours verkennen. Een verstandige voorbereiding want de route is voor iedereen vanzelfsprekend volledig nieuw. Het zal voor het publiek mogelijk zijn om een deel van het parcours te kunnen zien en daar je favoriete rijders aan te moedigen.

Inschrijving

Inschrijven kan alleen via voorinschrijving, als je op 21 juni de leeftijd van 18 jaar bereikt hebt en als je in het bezit bent van een KNWU-basislidmaatschap. Inschrijven kan via de site van MTB Noordwest.

 

 van