30-06-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Red Bull Gone With The Wind is terug!

Red Bull Gone With the Wind is terug! Geen Scarlett O’Hara natuurlijk, maar wel Belgische kitesurfers die zich vanaf morgen kunnen kwalificeren voor hét kitesurfing event van het jaar. Tijdens de intense selectieronde (die loopt van 1 juli tot en met 31 augustus) in 14 surfclubs over de hele Belgische kust zoekt Red Bull naar 64 waaghalzen die het later dit jaar tegen elkaar opnemen in een uniek concept: 1 kilometer tegen de wind inlopen met al hun materiaal, om dan de zee op te gaan en zoveel mogelijk air time te verzamelen. Belangrijk detail: de wind blaast ondertussen minstens 7 Beaufort! “Een ongelooflijke uitdaging!” zegt huidig Belgisch kampioen kitesurfen Christophe Tack.

“Red Bull Gone With The Wind is een fantastisch event. De combinatie van wind als vriend én vijand is uniek. Het loopgedeelte is echt afzien, en op het water is het je air time die telt. De wind moet daarvoor hard tekeer gaan, meer dan 7 Beaufort. Lekker stevig dus, maar dankzij de aangepaste wetgeving mogen we ook in deze omstandigheden het water op. En we bewezen al twee edities dat dat erg veilig kan, zeer belangrijk voor onze sport!” zei Christophe Tack, huidig Belgisch kampioen kitesurfen, verder over het evenement.

Deelnemen?

Aanmelden voor de qualifier kan van 1 juli tot en met 31 augustus in één van de 14 surfclubs over de hele Belgische kust, als je belgisch, 16 jaar of ouder en lid van een Belgische surfclub bent. Daar krijg je dan een Woo-tracker (die je op je kiteboard bevestigt) en moet je zoveel mogelijk airtime en hoogtemeters verzamelen. Alles wordt bijgehouden op de gepersonaliseerde leaderboards. Per club selecteert Red Bull de vier kitesurfers met de beste scores. Die moeten dan samen met 8 internationale wildcards aan de bak tijdens de finale. Wanneer die plaatsvindt hangt uiteraard af van de weersomstandigheden, neem ook eens een kijkje op de Facebook-event page van Red Bull Gone With The Wind voor meer info!


Natuurlijk houden we je op de hoogte van al het kite-nieuws op onze Facebook en Instagram pagina’s!

 

 

 van