11-02-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Red Bull King of the Air 2015 – Woensdag 11 februari

Na een lange week zonder wind lijkt het vandaag toch te gaan gebeuren. De ‘Cape docter’ komt er weer in en na een jaar wachten is het vandaag eindelijk weer tijd voor de Red Bull King of the Air.

Net zoals vorig jaar vindt de King of the Air plaats in Big Bay, een baai ten westen van Kaapstad waar de combinatie van zuidelijke wind en uitgelijnde golven de hoogste sprongen oplevert. Access is de hele dag op het strand aanwezig en houdt je via deze blog op de hoogte van het laatste rijdersnieuws en de uitslagen van de heats. Wil je de wedstrijd zelf ook bekijken? Dan kun je de livestream via deze website volgen.
foto

De wind begint er langzaam in te komen en het podium is gereed om een nieuwe koning te kronen.

Om 12.00 uur (lokale tijd, 11uur in Nederland) begint de skippers meeting waar 24 van ‘s werelds meest extreme kiteboarders ingelicht zullen worden over de condities, het wedstrijdregelement en het vlaggensysteem. De indeling van de eerste heats is al gemaakt, de rijders hebben zich al mentaal voor kunnen bereiden op hun tegenstanders in de eerste ronde.

foto-2

De King of the Air is een wedstrijd waarbij de winnaar bepaald wordt op basis van de impressie die de rijder achter laat bij de jury. Daarbij wordt gekeken naar hoogte, afstand, stijl en extremiteit. WOO Sports heeft alle deelnemers voorzien van een WOO tracking device en meet daarmee van iedere rijder de hoogte en afstand per sprong. Wil jij ook zien hoe hoog en ver er in de verschillende heats gesprongen wordt, of heb je geen tijd om de hele livestream te volgen? Dan kun je hier de WOO kite app gratis voor je iPhone of iPad downloaden.

foto

Om 13.00 uur (12.00 uur in NL) vindt de eerst mogelijke start plaats.

To be continued…

——————————————————————–

Update 19.00 uur (in Nederland 18.00uur)

IMG_7867
De wind is flink aangetrokken en de eerste drie heats zijn inmiddels gevaren.

In de eerste heat is het Lasse Walker die de Nederlandse eer mag verdedigen.
Daarbij heeft hij echter wat pech, midden in zijn sprong belandt de kite van Billy Parker in zijn lijnen. De twee komen er beide zonder kleerscheuren vanaf, maar bij Lasse knapt zijn vijfde lijn.

IMG_7725
Lasse, enkele ogenblikken voor zijn aanvaring met Billy

IMG_7740

In de tweede heat strijden maarliefst drie Nederlanders: Steven Akkersdijk, Jerrie van de Kop en Kevin de Smidt. Met zijn drieën gaan ze de onderlinge strijd aan, tegen elkaar en tegen Fransoos Nico Etienne.

IMG_0001
Jerrie bespreekt zijn tactiek met fans en Steven overdenkt zijn heat

Bij heat #3 weet Ruben zijn naam waar te maken. De Master of Extreem gooit zijn signature megaloops in de strijdt en weet het publiek ook te verrassen met een hoge handlepass.

IMG_7868

IMG_0002
Lasse en Jerrie bespreken hun tactiek voor de volgende heat

En dit zijn de resultaten van de eerste vier heats.

IMG_0005

 van