23-05-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Red Bull Megaloop Challenge 2014

De riders zijn inmiddels geselecteerd en het windraam is open. Nu is het wachten op die dag dat moeder natuur 30 knopen wind brengt, want dan gaat het los op het water bij The Spot in Zandvoort tijdens de Red Bull Megaloop Challenge 2014. 

’s Werelds meest extreme kiteboarder, Ruben Lenten, heeft 16 kiters geselecteerd die tijdens een ultieme zomerstorm hun dikste megaloops aan de jury kunnen laten zien.

De kiter die de jury het meest weet te overtuigen wint het felbegeerde ticket naar Zuid-Afrika! Het weer wordt dagelijks in de gaten gehouden. Zodra men 2 dagen van tevoren een constante windsterkte van 30 knopen+ verwacht, worden de geselecteerde kiters opgeroepen om te strijden voor de titel. De geselecteerde extreme kiteboarders zijn klaar voor de strijd, maar moeder natuur doet het voorlopig nog even rustig aan. Meer details over de omstandigheden kun je lezen in onderstaande weerupdate, die de organisatie met ons deelde.

Red Bull MegaLoop 2013

Tobias van Tellingen: “Zowel op de Atlantische Oceaan als bij ons zijn de lagedrukgebieden op dit moment en de komende tijd veel te vlak om voor veel wind te kunnen zorgen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de tijd van het jaar en het naderende zomerse weertype. Of eigenlijk zitten we daar al middenin, want de eerste zomerse dag is reeds een feit.

Tot en met de eerste week van juni komt er geen verandering aan het rustige weer, wat betreft de wind. Wel wordt het na het verwachte onweer later deze week iets minder warm. Pas wanneer de jetstream in de bovenlucht zich heeft hersteld, komen er weer kansen op diepere lagedrukgebieden met meer wind.

Uiteraard zijn de herfst en de winter de beste seizoenen, maar vaak genoeg gebeurt dit ook in juni of juli. Of dat dit jaar ook zo is, kan nu onmogelijk worden gezegd. Het is in ieder geval onwaarschijnlijk dat dit begin juni zal zijn, maar daarna kan het alle kanten op.”

 van