25-02-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Red Bull Megaloop Challenge 2016 komt er aan!

Goed nieuws! Na een lange winter komt hij er weer aan: Red Bull Megaloop Challenge 2016. 16 kiteboarders worden uitgedaagd om in de beste Nederlandse weersomstandigheden de grootste megaloops te laten zien. De eerste acht invited riders zijn bekend. De andere acht spots zijn te verdienen door de beste megaloop-video in te zenden via de website. Uit de inzendingen kiest de jury de acht extra riders. Inzenden van jouw megaloop-video kan tot en met 27 maart. Op 29 maart worden de 16 riders bekendgemaakt. Het windraam opent op 2 april. Let’s get ready!

Red Bull Megaloop Challenge wordt jaarlijks georganiseerd als de weersomstandigheden perfect zijn. Dat wil zeggen: als iedereen binnenblijft, KNMI codes begint af te geven, maar de kiteboarders niets liever willen dan het water op. Dus blaast de wind tussen 2 april en 2 november met meer dan 30 knopen uit zuidwestelijke of noordoostelijke richting: vlieg dan naar The Spot in Zandvoort. Uiteraard wordt dit vooraf aangekondigd via de website.

De acht invited riders die al een plek hebben zijn:

·         Lasse Walker (NL) – Titelverdediger

·         Jerrie van de Kop (NL)

·         Linus Erdmann (GER)

·         Kevin de Smidt (NL)

·         Oli Sweeney (UK)

·         Steven Akkersdijk (NL)

·         Antoine Clerc (FRA)

·         Willem van der Meij (NL)

Alle kiteboarders (uit binnen- en buitenland) die zich uitgedaagd voelen, kunnen hun meest indrukwekkende megaloops inzenden tot en met 27 maart. Check voor meer informatie en de inzendingen de website.

Stuur jouw beste megaloop-video in en word één van de 16 riders!

 van