08-06-2019 - Kitesurfen, Nieuws

Code geel: Zuid-Afrikaan wint extreme kitesurfwedstrijd in Zandvoort

8.000 kitefans trotseren de storm en zien Ross-Dillon Player Red Bull Megaloop winnen

Zandvoort, 8 juni 2019 – Meer dan 8.000 kitefans trotseren code geel en zien op het strand van Zandvoort de Zuid-Afrikaanse kitesurfer Ross-Dillon Player Red Bull Megaloop winnen. De Zuid-Afrikaanse Oswald Smith en de Nederlander Lasse Walker behaalden de tweede en derde plaats.

Red Bull Megaloop
Price giving of the Red Bull Megaloop in Zandvoort, The Netherlands on Saturday 8 June, 2019

Terwijl de rest van Nederland liever binnen bleef gingen 16 internationale riders het gevecht met de Noordzee aan. De condities waren extreem met windkracht 9.

Winnaar Ross-Dillon kan niet geloven dat hij heeft gewonnen; “Na de eerste ronde dacht ik dat ik naar huis zou moeten, maar daarna heb ik elke heat gewonnen, dat zijn 4 heats. Ik kan het niet geloven, het ging gewoon zo goed.”

De 16 deelnemende kiteboarders kwamen dit jaar overgevlogen uit Spanje, Frankrijk, Zuid-Afrika, Polen, Denemarken en Nederland. De kiters maakten sprongen van zo’n 25 meter hoog en bijna 100 meter ver. De jury beoordeelde de atleten op de hoogte, afstand, stijl en uitvoering van de megaloops, waarbij die ene perfecte sprong al voldoende kon zijn om de volgende ronde te halen en Red Bull Megaloop te winnen.

Over Red Bull Megaloop

Red Bull Megaloop is een kitesurfwedstrijd die alleen plaatsvindt als het stormt; bij meer dan 30 knopen wind uit de juiste richting. Sinds de vorige editie in 2017 was het twee jaar wachten op deze perfecte weersomstandigheden.

Red Bull Megaloop
Lasse Walker and Kevin Langeree seen during the Red Bull Megaloop in Zandvoort, The Netherlands on Saturday 8 June, 2019

 

Voor meer Kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Kiteboard magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Access!

 van