03-03-2017 - Skiën, Nieuws

Red Bull Playstreets

Het fenomeen Playstreets ging 24 februari weer los. Midden in Bad Gastein, Oostenrijk, streden 19 skiërs op een van de spectaculairste slopestyle parcours ter wereld. Na het ontbreken van het evenement in het seizoen van 2016, is Playstreets dit jaar terug. En hoe!

De skiërs vlogen over de daken en door de smalle straatjes van het legendarische wintersportdorp. De atleten maakten er als vanouds weer een waar spektakel van.

Andri Ragettli performs during the Red Bull Playstreets in Bad Gastein, Austria on February 24, 2017 // Samo Vidic/Red Bull Content Pool // P-20170225-00140 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Tijdens het laatste evenement in 2015 ging de finale tussen Andri Ragletti en Oystein Braten, waarvan de eerste aan het einde zegevierde. Dit jaar was de winnaar er niet bij, maar Ragletti kwam terug voor revanche.

Dit jaar reikte de Zwitser wederom tot de finale. Dit keer was het echter niet Braten, maar de Zweed Jesper Tjäder die in de finale tegenover hem stond. Beide atleten gingen vol voor de winst, wat voor beide uiteindelijk bijna resulteerde in verlies. Tjäder startte de finale en reed zijn run met het gemak en de stijl van een kampioen, maar zijn laatste trick lande hij met zoveel snelheid dat hij met zijn hand moest corrigeren.

Ragletti reed een bijna perfecte heat en leek op weg naar revanche. Tot de laatste rail, waar het ook voor Ragletti bijna fout ging, hij toucheerde een rand en ging bijna onderuit. De jury hielt het lange tijd spannend, maar riep uiteindelijk Tjäder uit tot de nummer een. Naast de titel won Tjäder ook nog de Best Trick Award met zijn dubbele cork.

Check de winnende run van Tjäder hieronder. Voor meer informatie en beelden klik hier.

 van