02-10-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Red Bull Rampage 2014

Red Bull Rampage brengt slopestyle riders, downhill racers en freeriders samen in een bloedstollende strijd op de bijna verticale zandstenen richels in de buurt van Virgin, Utah. 

De Red Bull Rampage editie van 2014 zal worden herinnerd als de meest competitieve editie in de geschiedenis van het evenement. Andreu Lacondeguy miste de afgelopen drie keer net het podium en eindigde op een vierde plaats, ondanks zijn goede prestaties. Nu is het tijd om revanche te nemen. De rider uit Catalonië heeft zichzelf als een gek voorbereid op Red Bull Rampage, er ging geen dag voorbij zonder dat Andreu op zijn fiets aan het trainen was.

“Everybody killed it as diggers and riders,” zei tweevoudig Rampage kampioen Kyle Strait aan het eind van de finale op maandag waar hij vierde werd. “That’s Rampage number nine for me; let’s keep going.”

Andreu reed zijn line smooth en snel met een aantal jumps en whips waarmee hij indruk maakt op de jury en de toeschouwers. Met een score van 95.25 legde hij de lat zo hoog dat hij niet meer kon worden verslagen door de andere 19 riders. “I am super happy to be finally on the podium”, aldus Andreu. “I knew whatever I would take to be on top of the podium I had to make it. This whole week was just super crazy – building the line, stress with the weather, the wind. Now I am just stoked, that everything turned out like I wanted it to!” Cam Zink veroverde de tweede plaats met en score van 89.50 en Brandon Semenuk eindigde op de derde plaats met een score van 89.25.

Check hier de video met de hoogtepunten van Red Bull Rampage 2014

[ hana-code-insert ] 'Red Bull Rampage 2014' is not found

 

 

 

 van