27-07-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Red Bull Trans-Siberian Extreme: 4350 kilometer te gaan!

De Red Bull Trans-Siberian Extreme is inmiddels al halverwege en de Belg Kristof Allegaert ligt voorlopig op schema. Inmiddels zijn er nog 4350 kilometer af te leggen over van de oorspronkelijke 9190. Qua hoogtemeters moet het zware werk trouwens nog wel komen. Nog 29.710 van de 49.298 hoogtemeters dienen nog overwonnen te worden…

Kristof Allegaert heeft de laatste dagen het grootste stuk van zijn achterstand goedgemaakt. Na ruim 160 uur in het zadel ligt hij amper 14 minuten achter op zijn naaste belager uit Engeland. Met een waanzinnig gemiddelde van maar liefst 30,2 km/u razen de helden over de Russische wegen langs de Transsiberische spoorlijn.

Red Bull_Sportful_Wielrenblad_001_Background

Kristof wisselt tijdens de intense etappes regelmatig van Bodyfit Pro en R&D kledij van Sportful. Voor de kortere ritten gebruikt Kristof bijvoorbeeld de Lazer Wasp Air. Kristof noemt ze zelf ‘veredelde tijdritten’, maar deze zijn wel minstens 330 km lang. Voor de langere ritten (tot wel 1342 km) beschermt de Z1 het hoofd van onze superheld, zeker geen overbodige luxe!

Bekijk hier enkele spectaculaire filmpjes van de eerste ritten, de leukste beelden van de afgelopen ritten kunnen daarnaaast uiteraard niet ontbreken. Ook live tracking van deze extreme wedstrijd is mogelijk, zodat je de deelnemers op de voet kunt volgen.

Natuurlijk zullen wij jullie op de website van Wielrenblad ook op de hoogte houden. Check hier bijvoorbeeld ook nog even het artikel over de Red Bull Trans-Siberian Extreme, voor informatie die wij eerder al met jullie hebben gedeeld.

[youtube id=”Wko2JIofoGo”]

 van