REV PRO MIPS: GIANTS NIEUWSTE HIGH-PERFORMANCE HELM VOOR ROAD, GRAVEL EN XC

De veelzijdige REV Pro MIPS is lichtgewicht en biedt een optimale ventilatie, geïntegreerde MIPS-bescherming en aero-vorm voor competitief voordeel.

De Rev Pro MIPS is de nieuwste helm van Giant. Deze is gemaakt voor optimale prestaties van wegrenners, gravelbikers, cyclocrossers en XC-rijders. De helm combineert nieuwe, baanbrekende technologieën met designelementen die terugkomen in de Rev en Pursuit aero, twee prijswinnende modellen. Met alle specs is de Rev Pro MIPS in het bijzonder geschikt voor competitieve rijders die op zoek zijn naar één helm voor een breed scala aan gebruiksdoelen. Het compleet nieuwe ontwerp biedt meer ventilatie, gewichtsbesparing, comfort én veiligheid dankzij het geïntegreerde Cinch Pro MIPS Fit-systeem.

De Rev Pro MIPS is ontworpen met gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD). Dankzij de aerodynamische vorm snijden rijders door de wind. De twintig brede ventilatieopeningen zorgen voor interne luchtstroming en daarmee voor comfort. Afgelopen jaar zijn prototypes
ontwikkeld en getest, ook in wedstrijdverband. Profrenners van CCC Team (UCI WorldTour), onder wie Greg Van Avermaet, hebben waardevolle feedback geleverd. Daardoor is het uiteindelijke ontwerp nog beter geworden.

“De Rev-helm was een favoriet van onze professionele gebruikers. Met dat ontwerp als basis zijn we begonnen”, zegt Jeff Schneider, hoofd van Giant Gear Business en Marketing. “Ons doel was om iets te maken wat nog lichter en comfortabeler is tijdens langere trainingen en de aero-prestaties verbetert. Het eindresultaat is een uiterst veelzijdige helm die gebruikt kan
worden voor veel disciplines en onder uiteenlopende omstandigheden. De extra ventilatie brengt verkoeling tijdens langere beklimmingen op hete dagen en de aerodynamische vormgeving biedt voordeel als je alles geeft in sprints en ontsnappingen.”

De MIPS (Multi-directional Impact Protection) Low Friction is een wrijvingsarme laag tussen de buitenschaal en voering. Die kan vrij bewegen en verdeelt de rotatiekrachten die vrijkomen bij een val, waardoor de energie zich niet op één plek op het hoofd fixeert. Deze geavanceerde valbescherming is geïntegreerd in het verstelbare Cinch Pro Fit-systeem. Hierbij gaat het om een band rond het hoofd die de druk gelijkmatig verdeelt voor comfort en stabiliteit. Het verstelsysteem biedt vijf standen en zit ingebouwd in de EPS-schuimlaag.

Onder de dunne helmschaal van polycarbonaat zit EPS-schuim dat uit meerdere dichtheden bestaat. Op die manier behoudt de helm beter zijn vorm bij een val en absorbeert hij de energie van de klap bij zowel lage als hoge snelheid. Het Element Strap System (ESS) heeft uiterst dunne, enkellaagse LiteForm-riemen die gemakkelijk verstelbaar zijn. De padding is gemaakt van antimicrobieel TransTextura. Deze natuurlijke stof bevordert de afvoer van vocht en helpt rijders koel en droog te blijven.

De Giant Rev Pro MIPS is verkrijgbaar in de maten small, medium en large en in drie verschillende kleuren: Gloss Metallic White, Matte Metallic Black en Matte Silver. De helm heeft een adviesverkoopprijs van € 199,95 en is per direct verkrijgbaar.

Meer info hier


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #1 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van