21-09-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Review: Amacx Oat Bar

Om de hongerklop te voorkomen, is flink eten van belang. Net zo belangrijk is wát je eet tijdens de inspanning. Velen onder ons hebben de Sultana ondertussen ingeruild voor een sportreep. Wat opvalt aan de sportrepen is dat ze steeds vaker gemaakt zijn van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Deze Energy Oat Bar van Amacx is daar een voorbeeld van. De reep weegt 50 gram en is gemaakt met echte havermoutvlokken, heeft geen kunstmatige toevoegingen en geen coating met een bijzonder smaakje. Proeft het dan wel ergens naar? Jazeker, de reep is verkrijgbaar in de smaken kokosnoot (coconut) en vijg (sweet figs).

Door: Aldrik Elzing

De Amacx Oat Bar heeft een combinatie van trage en snelle koolhydraten en is zowel voor- als tijdens een lange fietstocht te gebruiken. De reep is verrijkt met Palatinose, dit is een zogenaamd trage koolhydraat dat gedurende lange tijd energie afgeeft. Een ander voordeel is dat het een beperkte stijging van het bloedsuikerspiegel teweeg brengt. Voor de directe energiebehoefte zijn er fruitsuikers in de reep verwerkt.

De natuurlijke smaak van de havermoutvlokken geeft niet het gevoel dat je iets chemisch naar binnen werkt. De smeuïge, niet taaie, structuur maakt de reep goed eetbaar. Tegelijkertijd worden de tekorten in het lichaam aangevuld met de natuurlijke ingrediënten van havermout, zoals calcium en magnesium. Een ander voordeel is dat de reep geen plakkerige, smeltende ‘coating’ heeft en hierdoor ideaal is tijdens warme weersomstandigheden. De smaak is toch aanwezig en bevalt goed.

Zowel de kokos- als de vijgen-versie zijn goedgekeurd. Persoonlijk vind ik de vijgensmaak erg lekker: is weer eens wat anders dan de standaard sportreep-smaken. Liefhebbers kunnen deze reep sinds kort ook met bananen en citroensmaak proberen!

Prijzen:
Vanaf 1 reep, per stuk: € 1,35
Vanaf 10 repen, per stuk: € 1,25
Vanaf 20 repen, per stuk: € 1,15

Meer informatie en bestellen: www.duursport.nl


Deze review is afkomstig uit Wielrenblad nummer 3 van 2017, wil je meer reviews uit dit nummer lezen? Bestel #3 dan in de SOUL Webshop of download het exemplaar in de SOUL Kiosk App. Wil je meer reviews en andere toffe content ontvangen? Neem dan een abonnement op Wielrenblad magazine, ontvang de magazines als eerste en geniet van nog veel meer voordelen!

 van