16-05-2013 - Kitesurfen, Nieuws

Review: Animal Aeon wetsuit

Sinds 1987 maakt Animal wetsuits voor surfers, kiteboarders en watersporters. Het Animal Aeon Wetsuit doet de naam van het merk eer aan, de binnenkant heeft namelijk een rode tijgerprint. De buitenkant is niet minder opvallend met een fluorescerend groen gedeelte op de beenpartij. Belangrijker is echter hoe dit pak met frontzip aanvoelt in en op het water.

Door: Jan Willem van der KampAccess_nieuws_review_wetsuit_1

De frontzip rits

Zelf heeft Jan-Willem altijd met backzip gevaren. Een frontzip heeft een kleinere opening om in te stappen dan een pak met backzip. Een voordeel van een frontzip is dat er minder water binnenkomt en je meer bewegingsvrijheid voor de armen hebt. Een nadeel is dus dat de instap vaak wat lastiger is, maar dat was met de Animal Aeon geen probleem.

Wat opvalt is dat niet er gekozen is om alle naden te lijmen. De meeste naden zijn genaaid. De naden die het meeste te verduren krijgen zijn wel gelijmd. Aan de binnenkant van de mouwen en pijpen zitten er rondom de uiteindes anti-slip stroken. Zo blijft alles goed op zijn plek zitten.

Access_nieuws_review_wetsuit_4

Access_nieuws_review_wetsuit_7

 

 

 

 

 
Geplakte naden                                                                    Antislip in de mouwen 

Het pak zit goed, mede doordat het nekgedeelte bestaat uit ‘Seal Skin’. Wees niet bang. De mannen van Animal zijn geen zeehondjes wezen knuppelen, maar dit is de naam voor het zachte neopreen dat in de nek is verwerkt. Het pak is ook uitgerust met keypocket met ritsluiting en extra verstevigde kneepads die je wetsuit beschermen tegen scheuren.

Access_nieuws_review_wetsuit_2

Access_nieuws_review_wetsuit_3

 

 

 

 

 

 

 
5-4-3 staat voor de verschillende diktes neopreen                 Hier bewaar je je sleutel

Het pak heeft ons goed warm gehouden in combinatie met een ondershirt, maar ook zonder is het wetsuit uitermate geschikt in de nu nog relatief koude Noordzee. Het pak sloot goed aan en we hebben geen last gehad van bijvoorbeeld plofkuiten of rash.

Access_nieuws_review_wetsuit_5

Access_nieuws_review_wetsuit_6

 

 

 

Flex panelen met een gestikte naad                                      Rode tijgerprint

Wil je opvallen terwijl jij je kunsten vertoont? Dat lukt zeker met dit fluorescerende Animal Aeon pak. Zelfs wanneer je hem omgekeerd aan het droogrek hangt trek je bekijks. Het pak hield ons goed warm en voor kiteboarders is de Aeon dan ook goedgekeurd. We twijfelen alleen nog over de rode tijgerprint. Maar de Aeon is er ook in andere kleuren.

Meer info: www.fox-sports.nl

 van