15-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Review: BBB Delta Shield Jack en Broek

Hoewel BBB bekend is geworden als merk dat in het vizier komt wanneer je iets zoekt en je nog niet weet of je flink geld wil spenderen, zijn ze in onze ogen aan een flinke opmars bezig. Niet alleen hun logo, ook de producten uit de BBB-stal lijken steeds meer geüpgraded. Zo ook deze BBB Delta Shield-lijn, bestaande uit een jack, een korte en een lange broek. Het eerste wat ons dus ook opviel toen we de lange broek en het jack in handen kregen waren de looks en het materiaal.

Het jack van de BBB Delta Shield is voorzien van een Aquatec-membraam, zodat het jack naast dat hij wind- en waterdicht is ook ademt. De jas is aan de binnenzijde voorzien van een vaste mesh-liner, welke ervoor zorgt dat je niet direct met de buitenlaag in aanraking komt. Door deze liner trek je het jack ook makkelijk aan. De fit is gemaakt voor op de fiets, strak waar het kan en wijder waar het functioneel is. De achterkant is langer, je capuchon past over je helm. Op gevoelige plekken, zoals onderarmen en schouders, zijn er verstevigde stukken aangebracht. Verder is deze DeltaShield flexibel, wat ‘m heel prettig maakt tijdens het rijden.

Een puntje van aandacht volgens ons, dat is het ontbreken van ventilatieritsen. Hoezeer het membraan ook ademt, het is geen afzuigkap. Het is raadzaam je niet te warm aan te kleden onder dit jack, aangezien het nogal warm kan worden. Dat kan, afhankelijk van de persoon, zowel een nadeel als een voordeel zijn.

Dan over naar de broek van de BBB Delta Shield-lijn, welke gemaakt is van hetzelfde materiaal, echter ontbreekt hier de mesh-liner, waardoor je direct met je huid tegen de stof aankomt. En dat voelt een beetje… vreemd. Want als de regen erop tikt, heb je het idee dat je benen wel nat worden, terwijl dat niet het geval is.

De stof is superflexibel, dus je kunt de broek relatief strak dragen, zodat deze niet in de wind wappert of in je ketting loopt. En nog steeds zie je er stylish uit. Ook niet onbelangrijk. De broek is vrij licht van gewicht, waardoor je hem makkelijk mee kunt pakken in je rugzak. De band rond je middel is af te stellen met een koord en het deel rond je kruis is van een extra flexibel stuk stof gemaakt, waardoor je echt niet merkt dat je een lange regenbroek draagt. Ook hier, net als bij de jas, hadden een paar ventilatieritsen dit jack tot een echte topper gemaakt.

Al met al echt een prima set voor de koude en vooral regenachtige dagen in Nederland, of als one-does-all jack op de trails. Het jack is verkrijgbaar in zwart of groen, de broek in never-goes-out-ofstyle zwart.

Het jack is verkrijgbaar vanaf € 149,95 en de broek vanaf een € 99,95. Meer informatie over de producten van BBB is te vinden op de website.


Wil je meer lezen over mountainbike artikelen? Kijk dan even verder op onze website voor meer review, tips, routes en reisverslagen. Of word voor het gemak abbonee.

 van