16-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: BBB Fullview bril

We geven eerlijk toe dat we even moesten wennen aan het open frame van de bril, frameloze brillen hebben nogal een hoog pro-beachvolleybalgehalte. Maar, ook heel eerlijk, op het moment dat we de bril opzetten snapten we ook direct waarom al die volleyballers dit dragen: meer zicht! En ondanks dat we dat gewend zijn van onze casual brilletjes, is het een kleine openbaring om te zien wat voor blikveld je hebt zonder deze rand. Dat begint goed. De Fullview, what’s in a name, ziet er ondanks het missen van het randje wel goed uit.

De bril wordt geleverd in twee varianten, de eerste met een spiegellens, een oranje en blanco lens, welke je in en uit het frame kunt klikken. De tweede variant kent maar een lens, de PH-lens. PH staat voor een Photochromic, wat in jip-en-janneketaal inhoudt dat de lens donkerder en lichter wordt naarmate de zon feller of minder fel (of simpelweg niet) schijnt. Bij donker weer is de lens gewoon doorzichtig, bij volle zon kleurt deze donker, waarmee je jezelf beschermt tegen zon (in de categorie 1, 2 en 3). De lichtdoorlating varieert hiermee van 17 tot wel 85 procent. One pair to rule them all.

Besef wel dat deze kleurverandering niet binnen een seconde gebeurt, dit duurt gemiddeld een minuutje. Mocht je dus bos in bos uit rijden en continu donkere of lichte lenzen wensen dan is dit niet de juiste lens voor je. Het neusje is af te stellen, zodat deze ook op jouw neus past en het hele pakket wordt geleverd in een mooie case, zodat hij naast de trails in elk geval zo lang mogelijk mooi blijft. Het wijde frame en de grote lens voorkomen tranende ogen bij afdalingen op hoge snelheid.

€ 129,95 voor de Fullview PH
€ 79,95 voor de Fullview met drie lenzen
Meer info: bbbcycling.com


Deze review is afkomstig uit Up/Down #2 van 2017. Wil je meer reviews lezen? Neem dan gerust een kijkje op onze site of bestel de nieuwe Up/Down HIER. Maar met een abonnement op Up/Down magazine zit je natuurlijk altijd goed!

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van