16-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: BBB Fullview bril

We geven eerlijk toe dat we even moesten wennen aan het open frame van de bril, frameloze brillen hebben nogal een hoog pro-beachvolleybalgehalte. Maar, ook heel eerlijk, op het moment dat we de bril opzetten snapten we ook direct waarom al die volleyballers dit dragen: meer zicht! En ondanks dat we dat gewend zijn van onze casual brilletjes, is het een kleine openbaring om te zien wat voor blikveld je hebt zonder deze rand. Dat begint goed. De Fullview, what’s in a name, ziet er ondanks het missen van het randje wel goed uit.

De bril wordt geleverd in twee varianten, de eerste met een spiegellens, een oranje en blanco lens, welke je in en uit het frame kunt klikken. De tweede variant kent maar een lens, de PH-lens. PH staat voor een Photochromic, wat in jip-en-janneketaal inhoudt dat de lens donkerder en lichter wordt naarmate de zon feller of minder fel (of simpelweg niet) schijnt. Bij donker weer is de lens gewoon doorzichtig, bij volle zon kleurt deze donker, waarmee je jezelf beschermt tegen zon (in de categorie 1, 2 en 3). De lichtdoorlating varieert hiermee van 17 tot wel 85 procent. One pair to rule them all.

Besef wel dat deze kleurverandering niet binnen een seconde gebeurt, dit duurt gemiddeld een minuutje. Mocht je dus bos in bos uit rijden en continu donkere of lichte lenzen wensen dan is dit niet de juiste lens voor je. Het neusje is af te stellen, zodat deze ook op jouw neus past en het hele pakket wordt geleverd in een mooie case, zodat hij naast de trails in elk geval zo lang mogelijk mooi blijft. Het wijde frame en de grote lens voorkomen tranende ogen bij afdalingen op hoge snelheid.

€ 129,95 voor de Fullview PH
€ 79,95 voor de Fullview met drie lenzen
Meer info: bbbcycling.com


Deze review is afkomstig uit Up/Down #2 van 2017. Wil je meer reviews lezen? Neem dan gerust een kijkje op onze site of bestel de nieuwe Up/Down HIER. Maar met een abonnement op Up/Down magazine zit je natuurlijk altijd goed!

 van