02-01-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Review: Beastmount Pov line-mount

In dit tijdperk van social media en oneindigende selfies gaat er niets boven het maken van goede actie- shots tijdens het kiten. De jongens van Beastmount spelen daar goed op in met een nieuwe, innovatieve lijn GoPro-mounts. Na een cable- mount en boatmount voor het wakeboarden komen ze nu met deze nieuwe kitelinemount voor het kiten en Emiel Rense heeft de eer om het uit te proberen.

Ik ben erg benieuwd naar deze kitelinemount, omdat er geen elastiekjes of rubbertjes aan te pas komen, iets wat ik van eerdere GoPro-mounts wel gewend ben. Dat kan flink wat gefriemel schelen. Deze beastmount komt in een industrieel doosje binnen, de mount komt meteen tevoorschijn in z’n knalgroene glorie. Hij voelt lekker degelijk aan en is goed te verstellen. Het is duidelijk waar de GoPro komt en met een schroevendraaier heb je kleine camera zo gemonteerd. De mount heeft een U-vorm met aan beide zijden een spiraalvormige bevestiging voor de powerlijnen. Even je lijnen erin wikkelen en je bent klaar om te gaan. Op het oog zijn beide spiralen gelijk, maar binnenin zit wel degelijk onderscheid: Een zijde heeft een doorgang voor de powerlijn precies in het midden, deze lijnbevestiging zorgt er voor dat je safety blijft werken. Aan de andere zijde loopt de powerlijn net naast het midden, waardoor de lijn klem zit en de mount op zijn plek blijft. Wanneer de spanning van de lijn is, kan je ook deze geklemde lijn gemakkelijk verstellen.

Beastmount

Na mijn standaard driedubbele check of de GoPro wel aan staat gaat de kite omhoog en is het tijd voor actie. Elke halve seconde een foto, dan zit er altijd wel een goede bij, is mijn gedachte. Op naar de eerste berg, want ik ben in Noorwegen aan het snowkiten. Tijdens het kiten valt het al op dat de mount stabiel in de lijnen hangt, iets waar ik aanvankelijk mijn twijfels over had aangezien hij maar aan één lijn klemt. Ongegronde twijfel dus, want de GoPro blijft stijf op z’n plek staan. Ook na wat kitecrashes in de sneeuw zit hij nog keurig op de plek waar ik hem bevestigd heb en de lijnen blijven ook niet achter de mount hangen. Halverwege de sessie heb ik de GoPro-instellingen veranderd zodat deze vanaf nu filmt, al vind ik deze modus doorgaans minder geschikt voor opnames met een linemount omdat het beeld vaak vibreert en je bij het zien van de resulterende beelden wat misselijk wordt.

Beastmount 2

Na een lekkere sessie is het tijd om bij een kop warme choco de beelden te bekijken. De foto’s zien er gaaf uit en ook de video-opnames zijn mooi stabiel. Het blijft natuurlijk een wat ‘wiebelige’ horizon door het sturen van de kite, maar hier kan je zeker paar leuke clips uit halen. Al met al, een leuke, vernieuwende mount voor je GoPro en een mooie manier om actierijke selfies te schieten.

Klik voor meer informatie hier.

Prijs: € 39,95

 van