Review: Bontrager Rally

Tegenwoordig moet je echt je best doen om een slechte helm te vinden. Dus doen bedrijven er alles aan om ervoor te zorgen dat ze op alle fronten een tophelm leveren. Wij kregen een paar weken terug deze Bontrager Rally in handen en deze zou best eens aanspraak kunnen maken op de benaming.

De Bontrager Rally

De pasvorm, misschien wel het belangrijkste bij een helm, is persoonlijk. Deze Bontrager Rally zit op ons gemiddelde hoofd prima, dankzij de 4D Boa verstelbaarheid kun je ‘m echt op alle mogelijke manieren tunen. De bandjes bij je oren zijn niet verstelbaar, zoals bij vele andere merken tegenwoordig, maar zijn wel vrij plat gemaakt, wat prettig aanvoelt. De klep is makkelijk verstelbaar, zodat je ook je goggle er goed op kwijt kan. De achterzijde heeft er geen special clip voor, maar door de siliconen op de goggle zelf hebben wij dit niet als een gemis ervaren.

Bontrager Rally - MTB helm - Fietshelm

De airflow is zeer goed te noemen, veel grote gaten. Aan de binnenkant zorgen de pads ervoor dat je minimale druk voelt. De pads zijn los te wassen en drogen snel. Lekker als je na een lunchbreak je Bontrager Rally weer opzet. Op de bovenkant is er een optioneel stuk, genaamd Blendr, te plaatsen. Hierop kan je bijvoorbeeld een actioncam of verlichting bevestigen. Makkelijk te monteren en te demonteren. Wat ons erg aansprak is de doorlopende buitenschaal van de helm. Hierdoor is er veel minder kans op beschadigen, vooral wanneer je je helm niet op hebt en deze bijvoorbeeld in de auto rondslingert.

Conclusie:

De Bontrager Rally is iets zwaarder dan een reguliere xc-helm, maar biedt met al zijn features en extra achterhoofd protectie echt een breed inzetbereik. Verder is de helm voorzien van het Mips-systeem en wordt hij geleverd in drie maten, variërend van 51 tot en met 63 centimeter. O ja, mocht je in het eerste jaar na aankoop crashen en je helm beschadigen, dan ontvang je een gratis vervanging. Nice!

De Bontrager Rally is verkrijgbaar vanaf € 149,99


Meer informatie over de Bontrager Rally is te vinden op de website van Trekbikes. Wil je meer lezen over mountainbike artikelen? Kijk dan even verder op onze website voor meer review, tips, routes en reisverslagen. Of word voor het gemak abbonee.

 van